ŽUPANIJA / OZALJ

EUROPSKI SOCIJALNI PROGRAM

Dječji vrtić Zvončić Ozalj od sada će raditi produljeno do 20 sati uz niz novih aktivnosti, roditelje to neće ništa dodatno koštati

Dječji vrtić Zvončić Ozalj od sada će raditi produljeno do 20 sati uz niz novih aktivnosti, roditelje to neće ništa dodatno koštati
Grad Ozalj

Riječ je o programu unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, čiji je cilj doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji.

Nakon višemilijunskog projekta dogradnje kapaciteta, Dječji vrtić Zvončić Ozalj dobio je zeleno svjetlo i za još jedan europski projekt. Riječ je o programu unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, čiji je cilj doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, što bi se omogućilo kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića.  

Ta potreba detektirana je i upravo na području grada Ozlja, te su ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj Vesna Novosel i djelatnici Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, koja je pružala stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga, intenzivno razrađivali projektnu ideju, koja je nakraju pretočena u prijavni obrazac.  

Ovih dana upravo je i potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a koji će se provodi u razdoblju od 22. prosinca 2021. do 21. kolovoza 2023. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 507.594,01 kuna, a njegovo trajanje je 20 mjeseci kroz koje će DV Zvončić osigurati produljeno radno vrijeme do 20 sati, uslugu logopeda te uvođenje folklorne igraonice.  

Kako pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave, troškovi ovih usluga financirat će se iz projekta tako da neposredni korisnici, odnosno roditelji, neće biti dužni uplaćivati nikakve dodatne novčane iznose, uz one koje plaćaju po već sklopljenom ugovoru u okviru redovitog desetosatnog programa.  

Inače, u ovoj pedagoškoj godini ozaljski dječji vrtić upisao je najveći broj djece do sada, njih 224. To je omogućio upravo već spomenuti projekt dogradnje vrtića čime su se stvorili kapaciteti za upis sve djece s područja grada Ozlja.  

Izdvojeno


Reci što misliš!