ŽUPANIJA / OZALJ

U TRI KATEGORIJE

Iznos od gotovo pola milijuna kuna Grad Ozalj u ovoj godini preusmjerio za stipendije - dobili je svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete

Iznos od gotovo pola milijuna kuna Grad Ozalj u ovoj godini preusmjerio za stipendije - dobili je svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete
Grad Ozalj

Osim stipendija, iz Grada napominju kako ozaljski studenti koji studiraju izvan Karlovačke županije ostvarili su i potporu od 200 kuna mjesečno za prijevoza.

Grad Ozalj i u ovoj godini dodijelio je stipendije redovitim učenicima i studentima s prebivalištem na području grada. Ugovore o stipendiranju potpisalo je ukupno njih 71, i to 32 učenika, te 39 studenata. Kao i prijašnjih godina, stipendije su dodijeljene u 3 kategorije, za nadarene učenike i studente, za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa te za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.  

Od 1,4 milijuna kuna koliko je težak proračun Grad Ozlja za program javnih potreba školstva u ovoj godini, za stipendije otpada iznos od 495 tisuća kuna. One za učenike mjesečno iznose 400 kuna, a za studente 700 kuna. 

Kako je za KAportal komentirala gradonačelnica Lidija Bošnjak, na prijedlog Savjeta mladih Grada Ozlja maksimalno je povećan broj dodijeljenih stipendija te su svi učenici i studenti koji su zadovoljili uvjete iz Odluke o dodjeli stipendija redovitim učenicima srednjih škola i studentima s područja grada, stipendiju i ostvarili, odnosno nitko tko je zadovoljio uvjete nije odbijen.

U ime stipendista, učenica 1. razreda Gimnazije Mateja Mlačak zahvalila je Gradu Ozlju što je svojim učenicima i studentima ponovno omogućio dobivanje stipendije. 

Osim stipendija, iz Grada napominju kako ozaljski studenti koji studiraju izvan Karlovačke županije, temeljem javnog poziva ostvarili su i potporu od 200 kuna mjesečno za sufinanciranje prijevoza.  

- Čestitamo svim dobitnicima stipendija uz želje za puno uspjeha u 2022. godini i nadu da će našim vrijednim učenicima i studentima dodijeljena sredstva biti dodatni poticaj i motivacija, poručili su iz ozaljske gradske uprave.  

Izdvojeno


Reci što misliš!