ŽUPANIJA / OZALJ

BESPLATNO SURFANJE

Projekt WiFi4EU zaživio i u gradu Ozlju - na 11 lokacija postavljene pristupne točke za besplatan pristup internetu

Projekt WiFi4EU zaživio i u gradu Ozlju - na 11 lokacija postavljene pristupne točke za besplatan pristup internetu
Grad Ozalj

Voucherom u iznosu od 15 tisuća eura postavljene su WiFi pristupne točke, kojih je na području grada ukupno 14, i to na 11 lokacija.

Grad Ozalj priveo je kraju realizaciju projekta WiFi4EU. Riječ je o programu Europske komisije, koji je imao za cilj osigurati visokokvalitetni internet za građane i posjetitelje na javnim mjestima i osigurati besplatno surfanje u svakom gradu i selu u Europskoj uniji. 

Nakon pozitivne ocjene na provedenom natječaju, kao i ostalim jedinicama lokalne samouprave, Gradu Ozlju dodijeljen je voucher u iznosu od 15 tisuća eura u svrhu postavljanja WiFi pristupnih točaka, kojih je na području grada ukupno 14, i to na 11 lokacija.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, njih pet postavljeno je za pokrivanje unutarnjih prostora, dok su ostale postavljene za pokrivanje vanjskih prostora. Iz Grada ujedno dodaju kako je WiFi mreža dimenzionirana tako da može istovremeno prihvatiti ukupno 3.500 aktivnih korisnika. 

Signalom nove WiFi mreže pokriveni su autobusni kolodvor, Dom zdravlja Ozalj (unutrašnjost), igralište/vježbalište pored Doma zdravlja, Etno selo, Trg kod gradske uprave, Knjižnica (unutrašnjost), kupalište, OŠ Slave Raškaj, Stara škola (igralište), Trg braće Radić, Vijećnica (gradska uprava). 

- Besplatnoj WiFi mreži može se pristupiti na način da na području pokrivanja WiFi mreže na svom uređaju pronađite WiFi mrežu imena (SSID) WiFi4EU. Nije potrebno unositi nikakve druge podatke, kažu u Gradu.  

Izdvojeno


Reci što misliš!