ŽUPANIJA / OZALJ

politika

HSP-ovci prozvali gradsku upravu Ozlja zbog "svađa i javašluka", pa ih pozvali na ujedinjenje s tri susjedne općine

HSP-ovci prozvali gradsku upravu Ozlja zbog

Jedino se tako, kažu, stručno, kvalitetno i odgovorno, mogu riješiti sve poteškoće u ozaljskom kraju.

Poruka ozaljskoj gradskoj vlasti, ali i onoj susjednih općina, stigla je ovoga puta iz HSP-a Karlovačke županije. Kako u svom priopćenju ističu, na dnevnom redu ozaljske gradske uprave su tek međusobne "razmirice pogubne za funkcioniranje Grada". S druge strane, kako navode, "vrijeme je da se okolne općine Kamanje, Žakanje i Ribnik ujedine s Ozljem, jer sadašnji ustroj vodi tek do zapostavljanja cijelog kraja".  

Priopćenje, kojeg potpisuje povjerenik HSP Karlovačke županije Marinko Marinović, u nastavku prenosimo u cijelosti.        

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

HSP Karlovačke županije najoštrije osuđuje učestale svađe, razmirice i javašluk u ozaljskoj lokalnoj vlasti, što ima štetne i pogubne utjecaje na funkcioniranje grada Ozlja, osobito na rješavanje komunalne infrastrukture (uređenje lokalnih cesta i javnih površina), rješavanje zdravstveno – socijalne problematike (sve više socijalnih slučajeva, vikendom nema dežurnog stomatologa itd.) i gospodarstvenu problematiku (nema dugoročne vizije razvoja poduzetništva, te smanjenja trošarina i poreza, te drugih davanja koji nepotrebno pritišću poduzetnike). Osim toga, uočeno je da Mjesni odbori, na području grada Ozlja, nesrazmjerno su financirani od strane gradskih vlasti. 

HSP ističe potrebu rekonstrukcije i uređenja cestovnih prometnica, kako na području grada Ozlja (Jaškovo – proširenje prometnice ŽC 3144 uz restoran Papalina, Radino Selo, Durlinci , Tomašnica, prema Završju), tako i susjednih općina Ribnik i Žakanje  (Pravutina), Netretić (Novigrad na Dobri), te nedostatak javne rasvjete na mostu u Jarčem Polju. Također se ukazuje na lošu povezanost javnim prijevozom, navedenih općina, sa gradom Karlovcem, a na što stanovnici, spomenutih općina, učestalo i bezuspješno ukazuju. 

HSP potiče da se pokrene inicijativa objedinjavanja općina Ribnik, Žakanje i Kamanje, te inkorporiranje u grad Ozalj, budući da se jedino tako stručno, kvalitetno i odgovorno, mogu riješiti sve poteškoće, na spomenutom području, koje dovode do zapostavljanja i zaustavljanja daljnjeg gospodarskog razvoja Ozaljskog kraja, u odnosu na bliže dijelove Republike Hrvatske. 

Povjerenik HSP KaŽu 

Marinko Marinović 

Izdvojeno


Reci što misliš!