ŽUPANIJA / OZALJ

ZA MLADE OBITELJI

Demografska politika visoko na listi prioriteta? Aktualne mjere mladima u Ozlju prezentirale zamjenica županice i gradonačelnica

Demografska politika visoko na listi prioriteta? Aktualne mjere mladima u Ozlju prezentirale zamjenica županice i gradonačelnica

Najznačajnija mjera svakako su subvencije mladim obiteljima za rekonstrukciju ili kupnju stana ili kuće, koje od ove godine po prvi puta daje i Grad Ozalj.

Grad Ozalj i Savjet mladih grada Ozlja bili su domaćini sjednice Savjeta mladih Karlovačke županije, na kojoj su zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i gradonačelnica Lidija Bošnjak prezentirale aktualne demografske mjere koje se provode, kako na području grada tako i županije.  

Ono što je već potvrđeno prilikom donošenja županijskog proračuna, jedna od demografskih mjera koju Karlovačka županija planira nastaviti i ove godine je stambeno zbrinjavanje mladih na ruralnom području županije. Za kupnju ili rekonstrukciju obiteljske kuće mladim obiteljima do 40 godina u ovogodišnjem proračunu osigurano je milijun kuna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu je i pomoć za novorođeno dijete, za koje Karlovačka županija dodjeljuje paket u vrijednosti od 700 kuna te novčani iznos, za prvo dijete 800 kuna, drugo dijete 900 kuna i treće i više 1.000 kuna. Od ove godine Županija je povećala iznose i broj stipendija i za tu namjenu osigurala u proračunu 600 tisuća kuna, uz to u potpunosti pokriva troškove školovanja u deficitarnim strukovnim zanimanjima. 

Uz niz mjera i subvencija obiteljima, učenicima i studentima, u sektor potpora rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u ovoj godini zakoračio je i Grad Ozalj. Naime, kako je KAportal već izvještavao, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ozlja, uz jednoglasno usvojen proračun za 2022. godinu s projekcijama za sljedeće dvogodišnje razdoblje, doneseno je i cijeli niz demografskih mjera, kojima je cilj demografska obnova, smanjenje iseljavanja, povećanja broja stanovnika na području grada i daljnji gospodarski rast (više na poveznici za link). 

Izdvojeno


Reci što misliš!