ŽUPANIJA / OZALJ

OSTAJE ILI?

Novi most u G. Pokupju uporabnu dozvolu bi trebao dobiti do kraja ožujka, no što će biti sa starim? Varijanti je nekoliko, a odluka bi mogla biti na Gradu Ozlju?

Novi most u G. Pokupju uporabnu dozvolu bi trebao dobiti do kraja ožujka, no što će biti sa starim? Varijanti je nekoliko, a odluka bi mogla biti na Gradu Ozlju?

Kada se otvori novi most, stari most će vrlo vjerojatno prijeći u vlasništvu grada Ozlja.

Nakon obavljenog tehničkog pregleda (više), novi most u Gornjem Pokupju trebao bi do kraja ožujka dobiti i uporabnu dozvolu, kazala je to županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin na zadnjoj sjednici Županijske skupštine.  

No, sada se otvara pak novo pitanje, a to je što će biti sa starim mostom, koji je obnovljen prije tri godine, a sanacija je koštala 4,4 milijuna kuna. Pitanje je to koje na na zadnjem aktualnom satu postavila županijska vijećnica Biserka Vranić (SDP). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica je pojasnila kako je u jednoj fazi izrade projektne dokumentacije smatrano da bi se stari most mogao koristiti kao pješački i da novi most uopće ne bi trebao imati pješačku stazu.  

- Međutim Hrvatske vode su u svojim uvjetima postavile upitnim ostajanje starog mosta usred izgradnje sustava obrane od poplave, te predviđaju potrebu njegova uklanjanja. Svi ga tradicijski i emotivno doživljavamo i željeli smo da ostane, no ukoliko sam most bude smetnja održavanju sustava obrane od poplave onda će on morati biti uklonjen, ističe Furdek Hajdin.  

Županica je kazala kako je o temi eventualnog premještanja mosta na neku drugu lokaciju razgovarala i s gradonačelnicom grada Ozlja.  

- Stari most sada je u vlasništvu Hrvatskih cesta i dio je prometnice D228. Kada se otvori novi most on će vrlo vjerojatno prijeći u vlasništvo grada Ozlja. Stoga, neka to bude inicijativa građana Ozlja prema Hrvatskih cestama da se sudbina tog mosta zajednički dogovori, poručila je županica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!