ŽUPANIJA / OZALJ

politika i sport

Ozalj ima državnog prvaka u autocrossu, pa mu želi napraviti stazu, ali oporba se ne slaže: "To je za nas preveliki zalogaj"

Ozalj ima državnog prvaka u autocrossu, pa mu želi napraviti stazu, ali oporba se ne slaže:
Auto klub Ozalj/Motocross Ribnik

Znamo da autocross staza postoji u Ribniku i nije li logičnije i ispravnije razmišljati kako to održati, pitala je bivša gradonačelnica Lipšinić.

U redovitom su državnom rangu natjecanja, no uvjeta za obavljanje treninga i natjecanja na svom području nemaju. Tako bi otprilike trebala početi priča o Auto klubu Ozalj, čiji je državni prvak Dražen Krznarić proglašen i najboljim sportašem grada Ozlja u 2021. godini. 

Da bi se to trebalo promijeniti, obznanila je u godišnjem izvješću o radu Zajednice športskih udruga grada Ozlja predsjednica Marina Starešinčić na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, navodeći pritom kako u komunikaciji Auto kluba o realizaciji izgradnje autocross staze na području grada sudjeluje i gradska uprava. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više informacija o toj temi tražila je vijećnica Gordana Lipšinić, naglasivši pritom kako je napraviti autostazu ogroman zalogaj, prije svega, kako kaže, jer Autoklub Ozalj funkcionira na entuzijazmu nekoliko ljudi koji to vode na svojim leđima.   

- Da li Grad Ozalj ili netko drugi ima taj prostor? Znamo da autocross staza postoji u Ribniku i nije li logičnije i ispravnije razmišljati kako to održati, pitala je Lipšinić.  

Gradonačelnica Lidija Bošnjak potvrdila je kako je Grad u komunikaciji s klubom te kako je riječ o zajedničkoj ideji. Za buduću autocross stazu već je bio predviđen i prostor, na istom se tako nešto nije moglo realizirati, kazala je gradonačelnica.   

- Što se tiče Ribnika to je završena priča. Gradu je u interesu da Auto klub, koji je prvak već nekoliko godina ima vlastitu stazu na pogodnom mjestu za takvu vrstu sporta i da je u vlasništvu Grada Ozlja. Tako nešto bilo bi najbrže i najjednostavnije. Riječ je o površini od otprilike osam hektara. Ono što nam drugo preostaje su privatna zemljišta, kazala je gradonačelnica, dodajući pritom kako će se komunikacija s klubom po tom pitanju nastaviti.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!