ŽUPANIJA / OZALJ

"KNJIGA ZA MLADE"

Kao primjer dobre prakse - prvi gradski program za mlade u Ozlju predstavljen na nacionalnoj konferenciji “Dijalog EU s mladima”

Kao primjer dobre prakse - prvi gradski program za mlade u Ozlju predstavljen na nacionalnoj konferenciji “Dijalog EU s mladima”
eupita.eu

Program je to koji je usmjeren na poboljšanje pozicije mladih u zajednici te na njihovo uključivanje u istu, a trebao bi unijeti pozitivne promjene u lokanoj sredini.

U organizaciji Mreže mladih Hrvatske u Zagrebu je prošlog tjedna održana prva službena aktivnost organizacije u okviru obilježavanja Europske godine mladih, odnosno Nacionalna konferencija naziva „Dijalog EU s mladima“. 

Na nacionalnoj konferenciji je tijekom uvodnog obraćanja prisutnima, predsjednik Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Leo Staković istaknuo šest ključnih potreba i prioriteta s ciljem poboljšanja položaja mladih u Republici Hrvatskoj.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među njima je i potreba za hitnim donošenjem Nacionalnog programa za mlade, potreba za poboljšanjem nedostatnih politika aktivnog zapošljavanja mladih, važnost poboljšanja manjkavih stambenih politika, odnosno politika stambenog osamostaljivanja mladih, nužnost dokidanja prekarnih uvjeta mladih kao i važnost poboljšanja radničkih prava mladih,  žurnost pri osiguravanju kvalitetnih i multifunkcionalnih prostora za druženje mladih te neizostavnu profesionalizaciju rada s mladima. 

Na konferenciju sudjelovali su i Petra Foršek Koški iz LAG-a Vallis Colapis i predsjednik Savjeta mladih grada Ozlja Tomislav Gudasić, ujedno i dugogodišnji volonter u udruzi, koji su predstavili projekt „Knjiga za mlade“ - prvi gradski program za mlade, a ujedno i primjer dobre prakse suradnje lokalnih donositelja odluka i mladih osoba. Program je to koji je usmjeren na poboljšanje pozicije mladih u zajednici te na njihovo uključivanje u istu, a trebao bi unijeti pozitivne promjene u lokanoj sredini.  

Svojim dolaskom podršku je mladima pružila i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je učinila puno da mladi s područja Ozlja dobiju svoj prvi program za mlade. 

Izdvojeno


Reci što misliš!