ŽUPANIJA / OZALJ

PLANOVI

Komunalna infrastruktura visoko na listi prioriteta gradonačelnice Bošnjak – evo koje najznačajnije projekte Grad planira realizirati u ovoj godini

Komunalna infrastruktura visoko na listi prioriteta gradonačelnice Bošnjak – evo koje najznačajnije projekte Grad planira realizirati u ovoj godini

Najznačajniji projekti cestovne infrastrukture na području grada Ozlja realizirat će se u suradnji s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste Karlovac.

Rekonstrukcija županijskih, nerazvrstanih cesta, nastavak komunalnih radova u poslovnoj zoni, modernizacija javne rasvjete najznačajniji su planovi ozaljske gradska uprave u ovoj godini, a koje je najavila gradonačelinica Lidija Bošnjak na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.  

Kako je gradonačelnica pojasnila, trenutno je provedena javna nabava za tri ceste, u Tomašnici, Hrašću i Trgu. A u realizaciju ide i sve što je u sporazumu s Hrvatskim cestama i ŽUC-om dogovoreno, to je završetak Podbrežja i most u centru Ozlja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za most je objavljeno prethodno savjetovanje, a projekt obuhvaća sanaciju kolnika i pješačkih staza, slivnjaka, izvedbe hidroizolacije, ograde, čišćenje i sanacije elemenata konstrukcije rasponskog sklopa i elemenata donjeg ustroja.  

- Procijenjena vrijednost je bila 1,9 milijuna kuna, ali imamo najave da će to bit više. Sukladno sporazumu Grad će se trebati priključiti u financiranje. Predviđeni rok završetka radova 150 dana od uvođenja u posao, kazala je gradonačelnica Bošnjak.  

Projekt modernizacije javne rasvjete obuhvaća ne samo zamjenu postojećih rasvjetnih tijela već i postavljanje na onim dijelovima u kojima je uopće nema, uz funkciju pametnog upravljanja. No, kako je naglasila gradonačelnica, ima područja u kojima ovise i o infrastrukturi HEP-a.  

- Prijavili smo sedam naselja na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja, to je onaj obuhvat u proračunu od 800 tisuća s PDV-om, kazala je gradonačelnica, te dodala kako se razmišlja i o mogućnostima financiranja koje nudi HABOR .  

- Jer ovakvom dinamikom trebat će nam još dosta dugo da riješimo cijelo područje. Nova rasvjeta predstavlja nam veliku ušteda u proračunu, to već sada vidimo na onim naseljima u kojima su zamijenjena stara rasvjetna tijela. 

Sve je spremno i za nastavak rekonstrukcije prometnice u poslovnoj zoni, vrijednosti tri milijuna kuna.  

- Pokušavamo u komunikaciji s Javnom ustanovom Razvojnom agencijom Karlovačke županije vidjeti da li postoji mogućnost da se na neki od nadolazećih natječaja prijavimo. Tu je bio otvoren natječaj Ministarstva regionalnog, no njega smo odlučili iskoristiti za rekonstrukciju javne rasvjete. Ukoliko u skorijem periodu neće biti mogućnost za sufinanciranje, sredstva u proračunu za rekonstrukciju prometnice postoje i ona će ići u ovoj godini. 

Kako je na kraju gradonačelnica naglasila, prioritet je komunalna infrastruktura.  

- U zadnje vrijeme imali smo dosta zaostataka pri održavanju makadamskih puteva, idemo redom i odradit će se i to pa neće jedno vrijeme biti ni financijskih izdataka, dodala je. 

Izdvojeno


Reci što misliš!