ŽUPANIJA / OZALJ

DOBITNICI PLAUTILLE

Veliko priznanje za Grad i Zavičajni muzej Ozalj! Turistička ruta “Tragovima Slave Raškaj” proglašena najboljim kulturno turističkim programom

Veliko priznanje za Grad i Zavičajni muzej Ozalj! Turistička ruta “Tragovima Slave Raškaj” proglašena najboljim kulturno turističkim programom

Ovom vrijednom nagradom na najljepši mogući način završili smo Mjesec Slave Raškaj koji već sedmu godinu za redom obilježavamo u ožujku, poručuju iz Grada Ozlja.

U okviru 8. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova, odlukom stručnog žirija dodjeljuju se četiri kategorije međunarodno kulturno turističkih nagrada „Plautilla“ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda. 

Nagrada se dodjeljuje onim gradovima, lokalitetima odnosno ustanovama koji su se istaknuli značajnim aktivnostima zaštite i obnove kulturno povijesne baštine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine to je bio i Grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj koji su dobitnici međunarodne kulturno turističke nagrade za najbolji kulturno turistički itinerer "Teslinim svjetlom Tragovima Slave Raškaj", i to u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.  

Na dodjeli nagrade Plutilla prisustvovali su ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj Stjepan Bezjak i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak.  

- Ovom vrijednom nagradom koju dodjeljuje Turistička zajednica Grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin, na najljepši mogući način završili smo Mjesec Slave Raškaj koji već sedmu godinu za redom obilježavamo u ožujku, u znak sjećanja na našu slavnu princezu akvarela. Zahvaljujući Slavi, Ozalj je od travnja 2019. godine prvi hrvatski grad na kulturnoj Ruti impresionizma, poručili su iz Grada Ozlja.  

Izdvojeno


Reci što misliš!