ŽUPANIJA / OZALJ

KULTURNA MANIFESTACIJA

"Noć tvrđava" i u Starom gradu Ozlju - Zavičajni muzej pripremio poseban program, za mlade i one starije

- Zavičajni muzej Ozalj u svom fundusu čuva 349 grbova hrvatskih plemićkih obitelji, gradova i županija te grbove članova Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“.

Grad Ozalj također će imati svoju "noć tvrđava", regionalu kulturnu manifestaciju koja se po prvi put odvija u okviru europskog projekta Fortitude, 29. i 30. travnja.

Noć tvrđava prva je kulturno - turistička godišnja manifestacija koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – triju zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega IPA CBC HR-BA-ME, s ciljem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zavičajni muzej Ozalj u svom fundusu čuva 349 grbova hrvatskih plemićkih obitelji, gradova i županija te grbove članova Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja“. Grbove je početkom 1930-ih godina izradila slikarica Vjera Bojničić te stoga imaju i umjetničku vrijednost. S time u vezi, u sklopu manifestacije “Noć tvrđava” planira se održati radionica heraldike u prostoru muzeja s početkom u 18:00 sati, najavili su u ozaljskom Zavičajnom muzeju.

Radionica će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu biti će održano kraće predavanje u kojemu će biti izložena osnovna heraldička pravila i simbolika motiva na primjeru grbova iz fundusa muzeja. Nakon toga, sudionici će u skladu s naučenim prilikom predavanja, moći izraditi zamišljeni vlastiti ili obiteljski grb. Grbove će izrađivati pomoću drvenih bojica, te će ih nakon završetka radionice moći zadržati kao uspomenu. 

Radionica je prije svega namijenjena djeci školskog uzrasta (7-14 godina), a mogu se uključiti i odrasli. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je oko 2 sata.Tijekom Noći tvrđava posjetitelji će moći razgledati stalni postav Zavičajnog muzeja Ozalj uz stručno vodstvo, i izložbu čipke i spranga u galerijskom prostoru muzeja koja se tradicionalno već 7 godinu održava na međunarodnoj razini u Ozlju. Zavičajni muzej Ozalj u Noći tvrđave 29. i 30. travnja bit će otvoren do ponoći. 

Izdvojeno


Reci što misliš!