ŽUPANIJA / OZALJ

UNAPREĐENJE USLUGA U VRTIĆU

Ozaljski vrtić zahvaljujući EU projektu radi i u popodnevnoj smjeni: Cilj je postizanje usklađenog poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom

Ozaljski vrtić zahvaljujući EU projektu radi i u popodnevnoj smjeni: Cilj je postizanje usklađenog poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom
Grad Ozalj

Za vrijeme trajanja projekta radno vrijeme vrtića obuhvaća jutarnje dežurstvo od 05:30 do 06:00 sati, redovno radno vrijeme od 06:00 do 16:00 sati, produljeni rad vrtića od 16:00 do 20:00 sati.

Dječji vrtić Zvončić Ozalj u provedbi je projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je to koji nudi uslugu produljenog radnog vremena Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj svakim radnim danom od 16 do 20 sati. 

Kako pojašnjavaju iz vrtića, kroz uslugu produljenog radnog vremena roditeljima je omogućen boravak djece u poslijepodnevnim satima u vrtiću te sigurnost da će im djeca dobiti uslugu odgojno obrazovnog rada, koristiti usluge logopeda te imati osiguran obrok. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve navedeno vodi do ispunjenja cilja postizanja usklađenog poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima (djecom) uključenim u uslugu produljenog radnog vremena vrtića u sklopu programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Ozlja. U sklopu navedenog projekta, Dječji vrtić Zvončić Ozalj provodi i kraći program folklora za djecu predškolske dobi koji se izvodi jednom tjedno. Program folklora namijenjen je djeci od navršene 4 godine. Usluga produljenog radnog vremena vrtića, kao i usluga logopeda te kraći program folklora, besplatna je za sve korisnike navedenih usluga, pojašnjavaju. 

Na temelju Odluke o produljenom radnom vremenu Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj koja
se primjenjuje od 1. ožujka 2022. godine, za vrijeme trajanja projekta radno vrijeme vrtića obuhvaća jutarnje dežurstvo od 05:30 do 06:00 sati, redovno radno vrijeme od 06:00 do 16:00 sati, produljeni rad vrtića od 16:00 do 20:00 sati.

- Kako bi se svakodnevno kvalitetno provodio odgojno obrazovni rad s djecom u
produljenom radnom vremenu vrtića, na projektu su zaposleni logoped i jedan odgajatelj dok folklornu igraonicu provodi odgajatelj koji je zaposlen u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj, a dio svog radnog vremena radi isključivo na projektu. 

Inače, ovaj projekt Dječji vrtić Zvončić Ozalj provodi samostalno bez partnera. No, s obzirom na to da nemaju iskustva u provođenju EU projekata oslonili su se i na stručnu pomoć u provedbi kroz projekt „KaŽu5 EduKA II“ od strane djelatnika Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije, dodaju. 

Projekt se provodi u razdoblju od 23. prosinca 2021. do 23. kolovoza 2023. godine, njegova ukupna vrijednost je 507.594,01 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz
Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Izdvojeno


Reci što misliš!