ŽUPANIJA / OZALJ

NA MREŽNICI I KUPI

„Dnevni boravak na rijeci“ i ove godine u Karlovačkoj županiji - onaj na Mrežnici starta već ove subote, na Kupi u Ozlju početkom lipnja

„Dnevni boravak na rijeci“ i ove godine u Karlovačkoj županiji - onaj na Mrežnici starta već ove subote, na Kupi u Ozlju početkom lipnja
IZVAN FOKUSA

Ideja manifestacije je preseliti duh dnevnog boravka na otvoreno, u prirodu i pružiti posjetiteljima kulturan i zabavan sadržaj uz bogatu gastronomsku ponudu

„Manifestacija „Dnevni boravak na rijeci“ i ove će se godine održati na Mrežnici i Kupi. 
Prvi Dnevni boravak u kojem posjetitelji mogu uživati bit će onaj na Mrežnici koji svoja vrata otvara u petak, 20. svibnja od 12 sati, dok će Dnevni boravak na Kupi biti otvoren u četvrtak 2. lipnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Ozlju. 

Ideja manifestacije je preseliti duh dnevnog boravka na otvoreno, u prirodu i pružiti
posjetiteljima kulturan i zabavan sadržaj uz bogatu gastronomsku ponudu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dnevni boravak na Kupi i ove će godine biti na gradskom kupalištu u Ozlju u podnožju slapa na kojem je izgrađena najstarija kontinentalna hidroelektrana Ozalj „Munjara“, dok je područje rijeke Mrežnice u Donjem Zvečaju već tradicionalno rezervirano za Dnevni boravak na Mrežnici.

Provodi se u organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i Turističke zajednice područja Kupa, a u partnerstvu sa Restoranom Žganjer.

- Cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke. Posjetitelji mogu očekivati brojne popratne programe; s jedne strane razni gastronomski programi, a s druge izvedbeni. Izvedbeni programi bit će dodatno usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, dječje predstave, animacije za najmlađe, mađioničari), a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske projekcije i druge programe, kažu organizatori. 

U programu mogu sudjelovati i sve zainteresirane udruge, umjetnici pojedinci, obrtnici i
tvrtke, a svoj interes mogu iskazati putem poziva Turističke zajednice područja Kupa.
Odlika koja prati Dnevne boravke, svakako je i bogata gastronomska ponuda. 

Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način, te će bit baziran na lokalnim autohtonim namirnicama (buča, pastrva, janjetina, jabuke).

Gosti će imati priliku isprobati nezaobilaznu janjetinu i jela s roštilja na drugačiji način, u street food izdanju. Naravno, i najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastro favorite.

Izdvojeno


Reci što misliš!