ŽUPANIJA / OZALJ

DVA MILIJUNA KUNA

Kreće prva faza rekonstrukcije županijske ceste Ozalj - Boševci - Police, najvećim dijelom financirat će je Hrvatske ceste

Kreće prva faza rekonstrukcije županijske ceste Ozalj - Boševci - Police, najvećim dijelom financirat će je Hrvatske ceste
Grad Ozalj

Rekonstrukcija je dio sporazuma Grada Ozlja, Hrvatskih cesta i ŽUC-a, koji obuhvaća i obnovu mosta u centru grada te sanaciju županijske ceste kroz Podbrežje

Županijska uprava za ceste Karlovac početkom ovog mjeseca potpisala je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 3296 Ozalj - Boševci. Kako obavještavaju, predmet radova je sanacija klizišta i rekonstrukcija dijela županijske ceste ulici N. Šubića Zrinskog, u duljinu od 150 metara. 

- Ceste će se proširiti na širinu 5,50 m, odnosno dva kolnička traka širine 2,75 m i pješačku stazu s desne strane. Zbog značajnog proširenja prometnice na većem dijelu s lijeve i desne strane potrebno je izgraditi armirano betonske potporne zidove. S obzirom da će postojeći cjevovod ostati ispod temelja potpornog zida potrebno je izgraditi novi dio predmetnog vodoopskrbnog cjevovoda u dužini cca 150 m, pojašnjavaju iz ŽUC-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost ugovorenih radova iznosi malo manje od dva milijuna kuna, a izvođač radova je obrt GMTT Lešćanec. 

Riječ je, ujedno, o prvoj fazi rekonstrukcije županijske prometnice Ozalj - Boševci - Police - Kamanje, koja je dio sporazuma Grada Ozlja, Hrvatskih cesta i ŽUC-a. Navedenim sporazumom Hrvatske ceste obvezale su se financirati obnovu prometnica na ozaljskom području, na koje se prebacuje dio prometa s državne ceste u slučaju bilo kakvih ograničenja na D228. 

Sporazum je u svibnju prošle godine potpisala tadašnja gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić, a uz ovu dionicu, predmet tog sporazuma je i obnova mosta u centru Ozlju te rekonstrukcija županijske ceste kroz Podbrežje koja je u završnoj fazi. 

Druga faza rekonstrukcije županijske ceste Ozalj - Boševci - Police - Kamanje, koja obuhvaća i njezino izmještanje na sada nerazvrstanu cestu u Dvorištu Ozaljskom, prema planu ŽUC-a izvodit će se u 2023. godini. Cijela dionica obuhvatit će duljinu od 1.397 m, a iznosit će prema sadašnjim projekcijama 4,4 milijuna kuna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!