ŽUPANIJA / OZALJ

DRUGO IZDANJE

U Ozlju održana konferencija Zdrav ko zmaj - kreativnost u prirodi: Jedinstvena atmosfera i interes sudionika motivacija nam je da ovaj koncept razvijamo i dalje

U Ozlju održana konferencija Zdrav ko zmaj - kreativnost u prirodi: Jedinstvena atmosfera i interes sudionika motivacija nam je da ovaj koncept razvijamo i dalje

Uz razne teme kreativnosti koje se mogu koristiti u radu s djecom koje su uključivale dramsku, likovnu, plesnu i glazbenu umjetnost, na radionicama se učilo i kako povezivati boravak djece u prirodi s digitalnom tehnologijom

Ove subote u Ozlju je održana Akademija Zdrav ko zmaj- Kreativnost u prirodi, konferencija namijenjena odgojiteljima, učiteljima i roditeljima, u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj.

Jedinstvena je to konferencija u Hrvatskoj koja se održava u prirodi, sa zero waste i održivim konceptom. Program konferencije bazira se na praktičnim radionicama i primjerima dobre prakse na temu kreativnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svi mi koji radimo u predškolskom i ranom školskom odgoju primjećujemo da djeci nedostaje kreativno razmišljanje i zaključivanje. Današnja djeca većinom imaju sve gotovo, ponuđeno i servirano na stolu. Primijetili smo da djeca nisu kreativna u rješavanju problema i zaključivanju. Djeci je potreban boravak u prirodi i puno kretanja jer upravo priroda kod njih potiče znatiželju, želju za istraživanjem i kreativnošću. Zato smo ove godine kroz konferenciju spojili prirodu i kreativnost, kazala je Lana Kihas, koordinatorica programa konferencije, odgajateljica i blogerica.

Ovo je druga godina održavanja ove jedinstvene konferencije.

- Raduje nas što je već sada narasla i postala prepoznatljiva. Uvidjeli smo potrebu odgojno obrazovnih djelatnika za praktičnim i primjenjivim znanjima u svakodnevnom radu i kvalitetnim edukacijama. Jedinstvenost konferencije i kvalitetu njezinog programa prepoznaju odgojitelji i učitelji iz cijele Hrvatske, te smo ove godine zbog velikog interesa prijave morali zatvoriti već u srpnju, kazala je Tamara Podvorac, voditeljica Akademije Zdrav ko zmaj.

Broj sudionika na konferenciji je ograničen kako bi se sudionicima osigurala kvaliteta provedbe radionica i pružilo kvalitetno iskustvo i znanja. Konferencija se održala u zelenilu Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Radionice su se održavale u hladu voćaka, uz miris svježe pokošene trave i cvrkut ptica.

Uz razne teme kreativnosti koje se mogu koristiti u radu s djecom koje su uključivale dramsku, likovnu, plesnu i glazbenu umjetnost, na radionicama se učilo i kako
povezivati boravak djece u prirodi s digitalnom tehnologijom.

- Živimo u digitalnom dobu i svjesni smo negativnog utjecaja digitalizacije na razvoj djece, ali tehnologija se može iskoristiti i na pozitivan način. Važno je djecu naučiti kako kritički koristiti digitalne medije, kazala je Kihas.

- Motivirajuća i jedinstvena atmosfera ove konferencije te zadovoljstvo i interes sudionika za održavanjem konferencije u budućnosti, motivacija nam je da ovaj jedinstveni koncept razvijamo i dalje, da svake godine budemo sve bolji i da potičemo odgoj i obrazovanje budućnosti, kazala je Podvorac.

Svoje zadovoljstvo organizacijom i programom nisu skrivali ni sudionici ove konferencije. 

- Imali smo puno edukacija, ali Akademija Zdrav ko zmaj - kreativnost u prirodi, bila nam je najdraža do sada. U okruženju pitoresknog Jaškova, u sjeni borova, uz zvuk ptičica i miris štrudle bilo je veselo i divno vježbati dramske igre, kazala je Tihana Lipovec Fraculj (Kreativna košnica). 

- Iako, nisam stigla sve što sam željela jer je čitavo imanje bilo toliko lijepo i do detalja uređeno da neke kutke nisam stigla ni pogledati. Mnogi su komentirali kako je sve premašilo njihova očekivanja i s time se i ja slažem. Organizatori su mislili na svaki detalj i izgledalo je kao da smo na srednjovjekovnom sajmu na kojem se igramo s
velikima, a zapravo smo učili, poručola je Danijela Miklec (Fora priča).

Izdvojeno


Reci što misliš!