ŽUPANIJA / OZALJ

POPLAVA KAKVA SE NE PAMETI

Kod mosta u centru Ozlja nakupile se velike naplavine granja i drveća! Je li ugrožena statika mosta? Evo što kažu iz Hrvatskih voda

Kod mosta u centru Ozlja nakupile se velike naplavine granja i drveća! Je li ugrožena statika mosta? Evo što kažu iz Hrvatskih voda
River Colapis Ozalj

Molim građane za strpljenje jer radimo sve što možemo. Nadamo se da će se stanje s vodostajima smiriti. Puno hvala vatrogascima koji su nam na raspolaganju, poručila je gradonačelnica Lidija Bošnjak

Nadamo se da je najgore iza nas! Riječi su to stanovnika šireg ozaljskog područja koji nisu očekivali izlijevanje rijeke Kupe tolikih razmjera. O stanju na području grada za N1 komentirala je gradonačelnica Lidija Bošnjak te kako je istaknula poplavljeno je osam kuća, kao i desetak podruma i garaža.

- Naselja Levkušje, Trg, dio Gornjeg Pokuplja i Zorkovac na Kupi odsječena su. Državna cesta u Gornjem Pokuplju je također zatvorena što je problematično. Djelatnici komunalnog poduzeća su na terenu. Voda je čista za piće. Crveni križ je obilazio dokud je mogao i nisu imali posebnih poziva od stanovnika, kazala je gradonačelnica Bošnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavna zabrinutost građana Ozlja su, dodaje gradonačelnica, velike naplavine na mostu kod hidrocentrale. Gradonačelnica je apelirala na Hrvatske vode da vide što je s tim zbog statike mosta. 

- Iz Hrvatskih voda poručili su nam da se to neće sanirati dok ne padnu vodotoci i da se građani ne trebaju brinuti zbog statike mosta.

Gradonačelnica Bošnjak je također istaknula da se HGSS stavio na raspolaganje, iako pomoć u ovom trenutku nije potrebna.

- Ovih dana suočili smo se i s nestancima struje. Molim građane za strpljenje jer radimo sve što možemo. Nadamo se da će se stanje s vodostajima smiriti. Puno hvala vatrogascima koji su nam na raspolaganju, poručila je gradonačelnica Lidija Bošnjak. 

Dodajmo kako je načelnik Stožera civilne zaštite grada Ozlja Stjepan Basar poručio kako ovakva situacija nije viđena od šezdesetih godina prošlog stoljeća no da su sve službe na terenu, a vatrogasci pomažu ljudima s ispumpavanjem vode i vrećama s pijeskom. 

Izdvojeno


Reci što misliš!