ŽUPANIJA / OZALJ

NAKON TEŠKOG VIKENDA

Situacija u Ozlju se stabilizira, najpogođenijima od poplave dostavljeni isušivači: Velika zahvala vatrogascima koji su danonoćno bili na terenu

Situacija u Ozlju se stabilizira, najpogođenijima od poplave dostavljeni isušivači: Velika zahvala vatrogascima koji su danonoćno bili na terenu

Što se tiče naplavina kod mosta u centru Ozlja, gradonačelnica je kazala da će Hrvatske vode uskoro pristupiti njihovoj sanaciji

Nakon teškog vikenda za stanovnike ozaljskih naselja, situacija se na poplavljenom području normalizira. Kako je izvijestila gradonačelnica Lidija Bošnjak, poplavljeno je 10-ak kuća te još toliko podrumskih i garažnih prostora. 

- Voda se na poplavljenim prometnicama i u naseljima povlači, a vatrogasci su i dalje dostupni za pomoć građanima. Nakon ovih dana provedenih s vatrogascima na terenu, jučer sam zajedno s djelatnicama Gradskog društva Crvenog Križa obišla najpogođenija naselja i obitelji kojima smo dostavili isušivače kako bi se što prije izvukla vlaga i sanirale posljedice prouzročene izlijevanjem vode. Gotovo sve ceste su otvorene za promet, kazala je gradonačelnica Bošnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ozaljski vatrogasci danonoćno su bili na terenu, ulagali iznimne napore, osiguravali prometnice, pomagali građanima, ispumpavali vodu, nabavljene su i vreće s pijeskom kojima se štitilo objekte. 

 

- Velika zahvala našim vatrogascima koji su ponovno dali sve od sebe da zaštite građane i njihovu imovinu. Još od petka ujutro bili su na terenu i pomagali sanirati posljedice nevremena, a onda samo nastavili boriti se s poplavom.

- Budimo sretni što ih imamo jer su uvijek spremni izdržati najteže napore kako bi spašavali druge. Posebna zahvala za koordinaciju svih aktivnosti zapovjedniku Vatrogasne zajednice Grada Ozlja Vlatku Pečaveru, načelniku stožera CZ Stjepanu Basaru, djelatnicama Crvenog križa, volonterima te mještanima poplavljenih naselja koji su uložili velik trud kako bi obranili svoje domove od vodene opasnosti. Svima koji su nam na bilo koji način pomagali ili nudili pomoć, velika hvala, poručila je gradonačelnica Bošnjak. 

Što se tiče naplavina kod mosta u centru Ozlja, gradonačelnica je kazala da će Hrvatske vode uskoro pristupiti njihovoj sanaciji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!