ŽUPANIJA / OZALJ

SVE SLUŽBE SU NA TERENU

Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena državna cesta u Jurovskom Brodu, Kamanju i Ozlju - vrhunac vodnog vala na ovom području očekuje se do ponoći?

Zbog izlijevanja rijeke Kupe zatvorena državna cesta u Jurovskom Brodu, Kamanju i Ozlju - vrhunac vodnog vala na ovom području očekuje se do ponoći?

Prema procjenama trebao bi biti niži za 10 do 15 centimetara od prije dva tjedna

Rijeka Kupa u gornjem toku još uvijek neumoljivo raste. U 20 sati na mjernoj stanici Metlika vodostaj je iznosio 666 m, a u Kamanje 599 m. Kako se neslužbeno doznaje vrhunac vodnog vala na ovom području očekuje se oko 22 sata i prema procjenama trebao bi biti niži za 10 do 15 centimetara od prije dva tjedna. 

Ponovimo kako su u Jurovskom Brodu na terenu od popodnevnih sati operativne snage tamošnjeg DVD-a kojem se pridružio i DVD Žakanje, a u stanju pripravnosti je i cijela VZO Žakanje. S prvih objekata počelo je ispumpavanje vode već poslije 13 sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Operativne snage na terenu su i u općini Kamanje, te su već rano poslijepodne na najkritičnija mjesta postavljeni zečji nasipi. Za vrhunac vodnog vala u stanju pripravnosti su i sve žurne službe u Ozlju. Kako su izvijestili održan je sastanak Stožera civilne zaštite, te su u kontinuiranom kontaktu s predstavnicima mjesnih odbora na područjima ugroženim od poplava u kojima se dijele vreće s pijeskom i folije.

Dodajmo tome i da je za promet zatvorena državna cesta D228 na potezu od Jurovskog Broda do Donjeg Bukovca na području općine Žakanje, te od Kamanja do HE Ilovac gdje je prvo došlo do izlijevanje vode na kolnik. Za promet su zatvorene i županijske ceste ŽC3140 u naselju Brihovo na području općine Žakanje te ŽC3143 u naselju Levkušje na području grada Ozlja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!