ŽUPANIJA / OZALJ

VEČERNJAKOVA TURISTIČKA PATROLA

Krčma Vivodina dobitnik Večernjakove zvjezdice! Vlasnici Mariji Frlan uručena nagrada za najbolji restoran u kontinentalnoj Hrvatskoj

Krčma Vivodina dobitnik Večernjakove zvjezdice! Vlasnici Mariji Frlan uručena nagrada za najbolji restoran u kontinentalnoj Hrvatskoj
Duško Jaramaz/PIXSELL

Reporteri Večernjeg lista otkrivali su čari manje poznatih odredišta, kako bi dali dodatni zamah promociji hrvatskog turizma

Svečana dodjela nagrada šampionima Turističke patrole Večernjeg lista te restoranima na kontinentu i moru koju su osvojili Večernjakove zvjezdice održana je ovog tjedna u kampu "Jezera village" u šarmantnim Jezerima na otoku Murteru, ujedno i ovogodišnjem pobjedniku između 29 destinacija na Jadranu.

Turističku patrolu Večernji list pokrenuo je 1975. godine, a nagrada šampionima turizma koja se od tada dodjeljuje najstarija je turistička nagrada u Hrvatskoj. Prije nekoliko godina patrolu su s Jadrana proširili i na ostatak Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reporteri Večernjeg lista otkrivali su čari manje poznatih odredišta, kako bi dali dodatni zamah promociji hrvatskog turizma, a ocjenjivali su gostoljubivost i susretljivost, čistoću i urednost mjesta, plaže, raznolikost smještaja, kvalitetu ugostiteljske ponude, sadržaje za djecu, događanja, opskrbljenost, autohtonost.

Titulu najboljeg odredišta u kontinentalnoj Hrvatskoj između šesnaest destinacija osvojilo je Suhopolje, a dva restorana koja dijele prvo mjesto su restoran Terbotz iz Štrigove i krčma Vivodina iz Vivodine.

Vlasnicima Branimiru Jakopiću i Mariji Frlan nagradu je uručila Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice. U kategoriji najboljeg odredišta na Jadranu pobijedila su Jezera i restoran Skif iz Igrana.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić komentirao je kako turističkom patrolom promoviraju izvrsnost, ali i dobronamjerno ukazujuju na greške, kako bi se one ispravile.

Večernji list prije nekoliko godina promijenio koncept patrole zamijenivši svima prepoznatljive destinacije na Jadranu koje su do tada obilazili i ocjenjivali, malim mjestima. 

- Dali smo im vidljivost promovirajući tako i održivi turizam jer boravak u tim malim mjestima rasterećuje gradove. S obzirom na to da u Hrvatskoj za dva i pol sata možete vidjeti 'od snijega do mora' prije nekoliko godina smo pokrenuli i kontinentalnu turističku patrolu, kazao je Klarić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!