ŽUPANIJA / OZALJ

GRADI SE, OBNAVLJA SE

Na području grada Ozlja u tijeku infrastrukturni radovi vrijedni gotovo 7 milijuna kuna, u projektu sanacije mosta financijski sudjeluju i Hrvatske ceste i ŽUC

Na području grada Ozlja u tijeku infrastrukturni radovi vrijedni gotovo 7 milijuna kuna, u projektu sanacije mosta financijski sudjeluju i Hrvatske ceste i ŽUC
Grad Ozalj

Ugovor za izvođenje radova sanacije potpisan je sa tvrtkom Hidrostres iz Zagreba, a rekonstrukciju prometnice u poslovnoj zoni izvodi Arkada iz Duge Rese.

S radom su počeli i do sljedećeg ljeta bi trebali završiti dva velika komunalna infrastrukturna projekta na području grada Ozlja. Prvi se odnosi na sanaciju mosta u centru, a drugi rekonstrukcija promentice u poduzetničkoj zoni Lug.

Sanacija mosta u centru grada investicija je koja je rezultat sporazuma između Grada Ozlja, ŽUC-a Karlovac i Hrvatskih cesta d.o.o., kojim su se upravo HC obvezale sufinancirat njegovu obnovu s obzirom da je most od izrazite važnosti za promet. Naime, dođe li do zatvaranja državne ceste D228, promet s državne ceste prelijeva se upravo na županijsku u smjeru Zajačkog sela, Podbrežja i dalje prema Zorkovcu ili Krašiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To je i bio slučaj u zadnjih nekoliko godina prilikom obnove i izgradnje mosta u Gornjem Pokupju. Iz Županijske uprave za ceste za KAportal naglašavaju kako je inicijativa za sklapanje sporazuma s HC došla upravo iz strane Grada i njih samih. 

- Navedeni most je od iznimne važnosti za prometovanje kako lokalnom stanovništvu tako i ostalim sudionicima u prometu, te bitna spojnica za taj kraj, a njegova pozicija važna i za vizualni identitet grada Ozlja, dodaju u ŽUC-u. 

Ukupna vrijednost investicije iznosi 3.457.662,50 kuna, a sporazumne strane financijski participiraju u radovima na sanaciji mosta, i to Hrvatske ceste d.o.o. u iznosu od 1.996.000 kuna, Županijska uprava za ceste 1.161.662, 50 kuna te Grad Ozalj 300 tisuća kuna.

Ugovor za izvođenje radova sanacije potpisan je sa tvrtkom Hidrostres d.o.o. iz Zagreba, radovi su započeli 25. listopada, a planirani završetak je do 21. lipnja 2023. godine.

Projekt sanacije mosta obuhvaća zahvat sanacije kolnika i pješačke staze, slivnjaka, izvedbe hidroizolacije, ograda, čišćenja raslinja te sanaciju elemenata podgleda konstrukcije rasponskog sklopa i elemenata donjeg ustroja. 

Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom pomoću semafora, a po potrebi će se koristiti i ručna regulacija prometa.

Nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu u zoni Lug

Uz ovaj infrastrukturni projekt, na području grada Ozlja u tijeku su radovi na rekonstrukciji prometnice poduzetničke zone Lug. Kako su izvijestili iz gradske uprave, izvršeni su radovi frezanja postojećeg asfaltnog zastora, a trenutno su u fazi izvođenja radovi koji se odnose na oborinsku odvodnju.

Vrijednost ugovorenih radova, koje izvodi tvrtka Arkada d.o.o., iznosi 3.528.201,25 kuna, a rok završetka radova je devet mjeseci. Izgradnja prometnice počinje na križanju iste s cestom Ozalj – Trg (ŽC 3144), a završava na kraju postojećeg asfaltiranog dijela ulice, nedaleko od kolnog ulaza tvrtke Komunalno Ozalj. 

Projekt je usklađen s Prostornim planom grada Ozlja, Urbanističkim planom uređenja grada Ozlja i Urbanističkim planom uređenja gospodarsko-proizvodne zone Lug. 

Inače, iz ŽUC-a su izvijestili kako su u fazi završetka radovi i na sanaciji klizišta i rekonstrukciji dijela ŽC 3296 Boševci – Ozalj, a na području grada Ozlja aktualan je i projekt sanacije klizišta na ŽC 3144 Grdun.

Izdvojeno


Reci što misliš!