ŽUPANIJA / OZALJ

U TRI KATEGORIJE

Grad Ozalj raspisao natječaj za dodjelu stipendija, osigurano pola milijuna kuna - prijave su isključivo online

Grad Ozalj raspisao natječaj za dodjelu stipendija, osigurano pola milijuna kuna - prijave su isključivo online

Visina srednjoškolske stipendije iznosit će 60 eura mjesečno i to za razdoblje od 1. rujna 2022. do 30. lipnja 2023., dok studentske 100 eura mjesečno za razdoblju 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023.

Pola milijuna kuna u proračunu Grad Ozalj osigurao je za stipendiranje učenika i studenata. U tekućoj školskoj i akademskoj godini dodijelit će ih ukupno 70, i to u tri kategorije, za nadarene, slabijeg socio-ekonomskog statusa i one koji se školuju za deficitarna zanimanja. 

Lista deficitarnih zanimanja na području grada Ozlja za trogodišnji srednjoškolski program su zidar, tesar, bravar, limar, krovopokričad, armirač, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, šivač, mesar, vodoinstalater, vozač motornog vozila, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater, tokar, soboslikar-ličilac, fasader, monter suhe gradnje, stolar, pekar, keramičar, elektromehaničar, dok za četverogodišnji srednjoškolski program jedino zanimanje medicinska sestra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Deficitarna zanimanja na razini stručnog studija su građevinarstvo, informatika, strojarstvo i elektrotehnika, na razini sveučilišnog studija to je medicina, informatika, građevinarstvo, strojarstvo, farmacija, logopedija, matematika, fizika, njemački jezik i književnost, biologija, kemija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo, rehabilitacija.

Visina srednjoškolske stipendije iznosit će 452,07 kuna odnosno 60 eura mjesečno i to za razdoblje od 1. rujna 2022. do 30. lipnja 2023., dok studentske 753,45 kuna odnosno 100 eura mjesečno za razdoblju 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. 

Zahtjevi za stipendiju podnose se isključivo elektronskim putem registracijom u SOM sustavu, u roku 15 dana od dana objave na službenoj mrežnoj stranici. 

Izdvojeno


Reci što misliš!