ŽUPANIJA / OZALJ

GRADSKO VIJEĆE

WRC i treću godinu vozit će se na području Ozlja, a dobit se u proračunu ne osjeti? Gradonačelnica: Smještajni kapaciteti su nam tada puni, zar to nije dobit?

WRC i treću godinu vozit će se na području Ozlja, a dobit se u proračunu ne osjeti? Gradonačelnica: Smještajni kapaciteti su nam tada puni, zar to nije dobit?

Smatrate li da je dobrobit WRC samo direktna uplata u proračun grada Ozlja, komentirala je gradonačelnica Lidija Bošnjak

Mi u Hrvatskoj općenito imamo loš običaj da sve stvari dočekamo nespremne, a u ovom konkretnom slučaju, prema mišljenja gradskog vijećnika Đovanija Klanfara (SDP) radi se o WRC koja se odvija i na području grada Ozlja. 

- U sklopu proračuna nema nikakvog ulaganje i pokušaja dobivanja nekakvih sredstava od samog WRC-a niti smo ostvarili neku dobit vidljivu. Nama proračun zadnjih par godina lagano kopni, a ta će nam zlatna koka koja nam je pala s neba otići da ne ubiremo plodove toga. Zanima me zašto ovdje nisu pozvani gospoda Šaškin i Stefen da se s njima obavi razgovor pa da se pokuša ostvariti nekakav prihod od toga, komentirao je Klanfar te dodao kako u sklopu WRC ima pet fan zona, trećina utrke se odvija na području grada Ozalj, a ovdje nema niti jedne zone.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Mislim da je tu netko napravio propust. Zanima me šta će se ubuduće poduzeti vezano uz to, još dvije godine imam priliku to ubrati, možda čak više, pitao je Klanfar.  

Gradonačelnica Lidija Bošnjak kazala je kako nakon dvije uspješne godine WRC ide dalje ali isto tako naglasila kako Grad nije nespreman te da je održala sastanak s gospodinom Šaškinom vezano uz utrku 2023. Vijećniku Klanfaru postavila je retoričko pitanje.  

- Smatrate da je dobrobit WRC samo direktna uplata u proračun grada Ozlja? Naši gospodarstvenici i svi ostali, što se vidi i kroz smještajne kapacitete koji su tada svi puni, itekako su osjetili benefit ove manifestacije. Naši poljoprivrednici, mještani tih naselja prepoznali su važnost toga. Zar to nije dobit? Ja ne znam kako ste si vi zamislili, zna se tko je organizator, to nije grad Ozalj, kazala je gradonačelnica. 

Dodala je kako Grad Ozalj ne osigurava sredstva u proračunu. Ukoliko će biti potrebe, postoji TZP Kupa koji će se uključiti u sufinanciranje. Po pitanje samo fan zone, gradonačelnica je komentirala kako se je Vrškovac jako dobro snašao, u dogovoru s TZP Kupa i s Turističkom zajednicom Karlovačke županije. Kazala je kako Grad Ozalj preko Karlovačke županije osigurava uključivanje vatrogasaca na osiguravanju manifestacije i čišćenje prometnica. 

Klanfar se ponovno javio za riječ i tražio pojašnjenja je su li tražena kakva financijska sredstva, kroz koju stavku se vidi dobit grada Ozlja od utrke. 

- Ja bi molio pismeni odgovor na to. Bio na svim etapama, na improviziranim štandovima koje su lokalni ugostitelji napravili, međutim to nije to. Mi imamo 6 od 20 gradova, na ostalim etapama, 14 etapa ima 5 fan zona kod nas nema niti jedne. Zašto je to tako? U fan zonama se stiče dobit, plaća se ulaznica, napominje Klanfar.

To je u domeni organizatora, kratko je dodala gradonačelnica Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!