ŽUPANIJA / OZALJ

SOCIJALNI PROGRAM

Na kraju još jedne godine, ozaljskim umirovljenicima stigla božićnica, a studentima nove stipendije

Na kraju još jedne godine, ozaljskim umirovljenicima stigla božićnica, a studentima nove stipendije
Grad Ozalj

Grad Ozalj u ovoj godini dodijelio je ukupno 71 stipendiju, a umirovljenicima je isplaćeno ukupno 98 božićnica

U Gradskoj vijećnici Grada Ozlja danas su potpisani su ugovori o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata. U ovoj školskoj, akademskoj godini, Grad je dodijelio ukupno 71 stipendiju, i to 40 stipendija za učenike i 31 stipendiju za studente. 

Kako su izvijestili iz gradske uprave, na prijedlog Savjeta mladih Grada Ozlja stipendije za učenike su povećane sa 400 kuna na 452,07 kn odnosno 60 eura mjesečno, te za studente s 700 kuna na 753,45 kuna odnosno 100 eura mjesečno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stipendije su dodijeljene u 3 kategorije za nadarene učenike i studente, za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa te za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

- Osim stipendija, ozaljski studenti koji studiraju izvan Karlovačke županije na području Hrvatske, temeljem javnog poziva ostvarili su potporu od 200 kuna mjesečno za sufinanciranje prijevoza. Čestitamo svim dobitnicima stipendija uz želje za puno uspjeha u 2023. godini i nadu da će našim vrijednim učenicima i studentima dodijeljena sredstva biti dodatni poticaj i motivacija, poručili su iz gradske uprave. 

Uz to, Grad Ozalj je i u ovoj godini osigurao proračunska sredstva za isplatu božićnica umirovljenicima s najmanjim mirovinama. 

Jednokratnu novčana pomoć od 500 odnosno od 300 kuna kuna ostvarili su umirovljenicima čija mirovina ne prelazi prag od 1.800,00 kuna / 238,90 eura mjesečno. Pravo su mogli ostvariti i oni umirovljenici koji primaju i inozemnu mirovinu, uz uvjet da sveukupni iznos mirovine također nije prelazio iznos od 1.800 kuna / 238,90 eura. 

- Ukupno je isplaćeno 98 božićnica u vrijednosti 31.700 kuna te je na taj način barem malo olakšano socijalno najugroženijim građanima. Nadamo se da smo im bar malo uljepšali ovo blagdansko vrijeme, a Grad Ozalj svim našim umirovljenicima želi obilje zdravlja, mira i veselja za ovo blagdansko vrijeme, poručili su iz gradske uprave.

Izdvojeno


Reci što misliš!