ŽUPANIJA / OZALJ

DEMOGRAFSKA MJERA

Mlade obitelji u Ozlju lakše do prve nekretnine! Financijsku pomoć za kupnju i rekonstrukciju kuće dobili od Grada

Mlade obitelji u Ozlju lakše do prve nekretnine! Financijsku pomoć za kupnju i rekonstrukciju kuće dobili od Grada
Grad Ozalj

Sredstva za ovu mjeru osigurana su i u proračunu za 2023. godinu

Osam mladih obitelji s područja Ozlja do prve nekretnine lakše će uz subvenciju iz gradskog proračuna. Naime, Grad je po prvi puta u prošlogodišnjem proračunu osigurao sredstva za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, u iznosu od 150 tisuća kuna.  

Kako su pojasnili iz gradske uprave, cilj ove mjere je demografska obnova, smanjenje iseljavanja te povećanje broja stanovnika na području grada Ozlja. U svibnju 2022. godine raspisan je prvi javni poziv na koji su se mogle javiti mlade obitelji do 40 godina za ostvarivanje prava na financijsku pomoć u iznosima do 20 tisuća kuna prihvatljivih troškova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Programom su bile definirane tri mjere. Prva se odnosi na financijsku pomoć radi kupnje obiteljske kuće/stana, druga za gradnje obiteljske kuće i treća za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor. 

Prigodno u prosincu pred Božić, potpisani su i prvi ugovori s korisnicima mjera. I to šest za kupnju nekretnine te dvije za rekonstrukciju obiteljske kuće na području grada.

Sredstva za ovu mjeru osigurana su i u proračunu za 2023. godinu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!