ŽUPANIJA / OZALJ

EDUKACIJA

Plazma Sportske igre mladih u Ozlju ušle u novu sezonu - u spretnosti i razvrstavanju otpada nagrađeni učenici 3. i 4. razreda OŠ Slava Raškaj

Plazma Sportske igre mladih u Ozlju ušle u novu sezonu - u spretnosti i razvrstavanju otpada nagrađeni učenici 3. i 4. razreda OŠ Slava Raškaj

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Karlovačkoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’, a domaćin susreta je Osnovna škola Slava Raškaj Ozalj. 

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

- Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih, istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon interaktivne edukacije o zaštiti okoliša, u OS Slava Raškaj Ozalj, djeca su se natjecala na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili učenici 3. i 4. razreda Tea Srdić, Ema Janžetić, Rino Borić i Ante Jakšić.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak zahvalila je organizatoru što ste doveli Plazma sportske igre mladih u Ozalj i ravnateljici što je ustupila školsku dvoranu za ovaj događaj.  

- U današnje vrijeme kada je jako teško smisliti zabavan način provođenja slobodnog vremena ovaj program je osmislio odličan način kako kreirati slobodno vrijeme djece i mladih i to na zabavan način koji se njima sviđa. Isto tako, sviđa mi se i koncept Plazma Sportskih igara mladih gdje se promovira tolerancija, odgovorno društveno ponašanje, a ove godine i poseban naglasak na ekologiju, poručila je gradonačelnica Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!