ŽUPANIJA / OZALJ

NA MJESEC DANA

Vraća se linija jutarnjeg vlaka iz smjera Ozlja! Nakon više od dvije godine HŽ ponudio rješenje - uvode autobusnu liniju i mjerit će interes putnika

Vraća se linija jutarnjeg vlaka iz smjera Ozlja! Nakon više od dvije godine HŽ ponudio rješenje - uvode autobusnu liniju i mjerit će interes putnika

HŽ Putnički prijevoz od 6. veljače do 7. ožujka uvodi autobusni prijevoz koji će voziti po voznom redu vlaka 4415. U navedenom razdoblju pratit će se frekvencija putnika na temelju koje će se donijeti konačna odluka vezana uz prometovanja vlaka 4415 izvan ljetne sezone

Nakon što je u prosincu 2020. godine ukinuta linija vlaka koja je kretala iz Ozlja u Karlovac u šest sati ujutro, javni prijevoz na ozaljskom području, osim školskih linija, gotovo ni ne postoji. Dio putnika ostao je bez organiziranog prijevoza do posla, jednim dijelom i do škole ali i do linije jutarnjeg vlaka prema Zagrebu. 

Glavni razlog je bio taj što HŽ fizički nema vlaka koji bi mogao prometovati u to vrijeme, a prioritetna linija je bila ona sat vremena kasnije, odnosno školska linija. Jedino što je HŽ u takvim okolnostima mogao učiniti i što je putnicima i trenutno na raspolaganju je linija s polaskom iz Bubnjaraca prije pet sati ujutro, a koja s druge strane gotovo nikome ne služi.    

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U razgovoru za KAportal, gradonačelnica Lidija Bošnjak kazala je kako je Grad od samog početka radio na rješavanju ove problematike te uložio velike napore kako bi se ta linija ponovno trajno vratila. 

- Kontinuirano se pokušavalo naći odgovarajuće rješenje kako bi se omogućio nesmetani odlazak na posao našim građanima koji rade u Karlovcu ili Zagrebu, učenicima koji pohađaju srednju školu ili praktičnu nastavu u Karlovcu te studentima koji studiraju u Zagrebu, odgovorila nam je gradonačelnica. 

U početku, HŽ Putnički prijevoz udovoljio im je tek da navedenu liniju vlaka vrati samo u ljetnim mjesecima 2021. i 2022. godine. No, nakon niza održanih sastanaka, upućenih dopisa HŽ Putničkom prijevozu i primjedbi na nacrte voznog reda, ispitivanja potreba građana vezano za javni prijevoz, upućenih odgovora građanima, Pučkoj pravobraniteljici i Pravobraniteljici za djecu, trud se očito isplatio. 

Naime, na 30 dana HŽ uvodi zamjenski autobusni prijevoz umjesto vlaka 4415 Bubnjarci (5.10) – Ozalj (5.44) – Karlovac (6.20). Na upit KAportala, iz HŽ-a pojašnjavaju da je novim voznim redom od 11. prosinca 2022. planirano da vlak 4415 Bubnjarci (5.10) – Ozalj (5.44) – Karlovac (6.20) vozi u ljetnoj sezoni od 23.6. do 1.9.2023. osim subotom, nedjeljom i blagdanom. 

- No, zbog zahtjeva putnika i predstavnika lokalne samouprave HŽ Putnički prijevoz od 6. veljače do 7. ožujka 2023. uvodi autobusni prijevoz koji će voziti po voznom redu vlaka 4415. U navedenom razdoblju pratit će se frekvencija putnika na temelju koje će se donijeti konačna odluka vezana uz prometovanja vlaka 4415 izvan ljetne sezone, kažu u HŽ PP. 

Gradonačelnica Bošnjak poručila je kako se nada da se će se u ovom probnom razdoblju od mjesec dana pokazati velik interes putnika za ovu jutarnju liniju te da će se ona i trajno nastaviti na zadovoljstvo građana.

Zahvalila je i Karlovačkoj županiji na svim poduzetim radnjama vezano za rješavanje problematike javnog prijevoza građana kao i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i HŽ Putničkom prijevozu što su udovoljili nizu zahtjeva za ponovnim uvođenjem ove jutarnje linije. 

Vozni red i lokaciju stajališta možete pogledati na web stranice grada Ozlja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!