ŽUPANIJA / OZALJ

izlet

"Slavini planinari" iz OŠ Slava Raškaj osvojili poznati goranski vrh, a onda se dobro zabavili u Rijeci uz edukativne sadržaje

OŠ Slava Raškaj

"Slavini planinari" iz OŠ Slava Raškaj, uz pratnju voditeljica Mirjane Petrunić i Sandre Prebeg, posjetili su jučer Kamenjak u Gorskom Kotru. Nakon osvojenog vrha, djeca su posjetila Astronomski centar u Rijeci te saznala o nastanku Svemira i njegovim zanimljivostima kroz Fulldome filmove i live prezentacije u planetariju, javili su nam iz OŠ Slave Raškaj.

Planinarenje kao slobodna aktivnost u OŠ Slava Raškaj provodi se već deset godina. Aktivnost je osnovana s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prirodi, poticanja tjelesne aktivnosti u dječjoj dobi, poticanje socio-emocionalnog aspekta  kroz zajedničku fizičku aktivnost s drugom djecom. Kroz planinarenje djetetu raste samopoštovanje i samopouzdanje, stvaraju se povezanost i prijateljstva, razvijaju se vještine vodstva i suradnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Boravkom u prirodi razvijaju se dječja pažnja i koncentracija koje nisu prestimulirane kao primjerice pred ekranom, već kroz razna osjetila primaju podražaje i lakše usmjeravaju i održavaju pažnju na nekoj aktivnosti u prirodi.

Trenutačno "Slavini planinari" broje 65 učenika uzrasta od 8 do 15 godina. Učenici su ujedno i članovi HPD „Martinščak“ jer uz boravak i kretanje u prirodi, uče i osnove orijentacije, prve pomoći i preživljavanja u nepogodnim uvjetima.  

Izdvojeno


Reci što misliš!