ŽUPANIJA / OZALJ

PUTEVIMA SLAVE RAŠKAJ

Mjesec Slave Raškaj u Ozlju - Turistička zajednica područja Kupa najavljuje bogat program u ožujku u čast velikoj slikarici

Mjesec Slave Raškaj u Ozlju - Turistička zajednica područja Kupa najavljuje bogat program u ožujku u čast velikoj slikarici

Slava Raškaj je iznimno voljela prirodu i proljeće, što dokazuju njene brojne slike s motivima proljeća u Ozlju

Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici Slavi Raškaj i ovim programom se ponosno sjeća njenih remek-djela, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva. U travnju 2019. godine pridružio se kulturnoj Ruti impresionizma, kao prvi grad na ovoj ruti u Hrvatskoj.

Savršeno otvaranje ovogodišnjeg programa pripremljeno je u Zavičajnom muzeju Ozalj gdje će posjetitelji u Stalnom postavu moći pogledati izložbu slika iz zbrike kolekcionara Admira Glavaša „Slava moderni”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na izložbi će biti izložena djela Slave Raškaj, Vlahe Bukovca, Bele Čikoš Sesije,Filipa Konrada, Ivana Tišova, Klementa Crnčića, Roberta Auera, Otona Ivekovića, Celestina Medovića, Ferde Kovačevića, Zorana Musiča. Otvorenje je u 18:00 sati, a odmah potom, od 19:00 sati, održat će koncert Splitski gudački kvartet.

Već tradicionalno, dva vikenda će svi gosti, uz besplatno stručno vodstvo vodiča iz Zavičajnog muzeja Ozalj, 11.03. i 25.03. proći turističku rutu „Putevima Slave Raškaj“. Polazak je u 11 sati iz Etno parka Ozalj, a šetnja do Starog grada Ozalj traje otprilike 2 sata.

Nova turistička ruta „Tri lica Ozlja”, uz besplatno stručno vodstvo vodiča Danijela Matakovića zakazana je za 18.03. s polaskom u 11 sati, iz Etno parka Ozalj. 

U centru Ozlja, ispred popularne Humičke svake subote od 9 sati predstavit će se lokalni proizvođači hrane OPG, uz ekskluzivni nastup mladog sastava Fafter. Na istom mjestu, 18.03. u 10 sati bit će predstavljeni dobitnici na natječaju za najbolje uređene okućnice i dvorišta Cvijet na Kupi 2022. i predstavljen ovogodišnji natječaj.

Nakon toga, 25.03. u 10 sati bit će predstavljena i nova turistička karta TZP Kupa. Također, bit će predstavljeni rezultati projekta Susret s rijekom – multimedijalni sadržaji.

U popratnom programu, iz Turističke zajednice područja Kupa izdvajaju aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ozalj – tematsko izdanje kviza 23.3., posvećeno likovnoj umjetnosti, te od 08.03. izložbu dječjih radova Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj, inspiriranih Slavom Raškaj, otvorenu tijekom cijelog mjeseca, a koji će biti postavljeni i na Multimedijalnom informativnom centru ispred Humičke.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinski Ozalj organiziran je koncert klasične glazbe Zagrebačkog kvarteta u petak 17.03. u Zavičajnom muzeju Ozalj. Također, u prostorijama Pučkog učilišta sve do 07.04. održavaju se kreativne radionice crtanja i slikanja.

Izdvojeno


Reci što misliš!