ŽUPANIJA / OZALJ

STIGLA ODLUKA

Putnici šireg ozaljskog područja mogu odahnuti! HŽ-ova linija zamjenskog autobusnog prijevoza prometovat će i dalje

Putnici šireg ozaljskog područja mogu odahnuti! HŽ-ova linija zamjenskog autobusnog prijevoza prometovat će i dalje

Kako neslužbeno doznajemo, zamjenski autobusni prijevoz trebao bi prometovati do kraja školske godine. Nakon toga bi, prema svemu sudeći, ponovno trebao biti u funkciju "šesti" vlak

I nakon 7. ožujka, putnici vlaka sa šireg ozaljskog područja neće ostati zakinuti. Linija jutarnjeg, radničkog vlaka, odnosno zamjenskog autobusnog prijevoza prometovat će i dalje, izvijestili su upravo iz Grada Ozlja. 

Ponovimo kako je zbog zahtjeva putnika i predstavnika lokalne samouprave HŽ Putnički prijevoz od 6. veljače do 7. ožujka ove godine uveo zamjenski autobusni prijevoz koji je vozio po voznom redu vlaka 4415. Rješenje je to koje se iznjedrilo nakon više od dvije godine pregovaranja s HŽ-om, koji je iznenadna na Božić 2020. donio odluku o ukidanju linije jutarnjeg vlaka s polaskom oko šest sati iz smjera Ozlja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stvorilo je to velike probleme putnicima - radnicima ali i školarcima koji su svakodnevno putovali prema Karlovcu, Dugoj Resi ili Jastrebarskom. Uz to, putnici iz ovog kraja županije ostali su tako i bez jutarnje linije najfrekventnijeg vlaka prema Zagrebu, onog s polaskom nešto prije sedam sati. 

HŽ je odmah uskočio i ponudio liniju vlaka s polaskom iz Bubnjaraca gotovo sat vremena ranije, odnosno prije 5 sati ujutro, no ista gotovo nije ni bila od nikakve koristi. Najveći problem i razlog ovih perpetija je što HŽ fizički vlaka više nema koji bio vozio na relaciji pruge Bubnjarci - Ozalj - Karlovac, pa su linije voznog reda posložene tako da prioritetna ostane školska linija u sedam sati. 

U takvim okolnostima ono što se je moglo napraviti i što je HŽ uvijek udovoljio zahtjevima Grada Ozlja je da se za vrijeme školskih praznika ponovno u promet stavi linija vlaka s polaskom u šest sati.

Kako neslužbeno doznajemo, zamjenski autobusni prijevoz trebao bi prometovati do kraja školske godine. Nakon toga bi, prema svemu sudeći, ponovno trebao biti u funkciju "šesti" vlak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!