ŽUPANIJA / OZALJ

OTVOREN JAVNI POZIV

Grad Ozalj i ove godine osigurao sredstva za isplatu uskrsnica svojim umirovljenicima - po visini među većima su u Hrvatskoj

Grad Ozalj i ove godine osigurao sredstva za isplatu uskrsnica svojim umirovljenicima - po visini među većima su u Hrvatskoj
Grad Ozalj

Zahtjevu treba priložiti "odrezak" zadnje isplaćene mirovine, odnosno obavijest HZMO-a o mirovinskim primanjima ili drugi dokaz o statusu umirovljenika i visini mirovine

Gradsko vijeće Grada Ozlja je na svojoj zadnjoj sjednici početkom veljače ove godine donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Ozlja, kojom su povećani cenzus i visina jednokratnih novčanih pomoći umirovljenicima.

Tako će pravo na jednokratnu novčanu pomoć prigodom blagdana moći ostvariti umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Ozlja, kojima je mirovina jedini izvor prihoda i nije veća od 270 eura, bilo da je ostvarena u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umirovljenici čija mirovina iznosi do 200 eura mjesečno, a ranije je to bilo iznos do 130 eura, podnesu li zahtjev mogu računati na jednokratnu pomoć povodom blagdana u iznos od 70 eura. Ranije je to bio iznos od 65 eura.

Umirovljenici čija mirovina iznosi od 201 eura do 270 eura mjesečno, imaju pravo na iznos jednokratne pomoći u iznosu od 50 eura. Raniji cenzus bio je od 131 eura do 240 eura, a isplata jednokratne pomoći iznosila je 40 eura. 

Zahtjev za uskrsnice za 2023. godinu podnose se Gradu Ozlju putem pošte ili e-mailom najkasnije do 24. ožujka. Zahtjevu treba priložiti "odrezak" zadnje isplaćene mirovine, odnosno obavijest HZMO-a o mirovinskim primanjima ili drugi dokaz o statusu umirovljenika i visini mirovine.

I ostali gradovi najavili uskrsnice

Inače, broj gradova i općina u Hrvatskoj koji isplaćuju uskrsnice sve je veći. Ove godine su, među ostalima, isplate uskrasnice najavili su i Koprivnica i Lepoglava – po 30 eura, Sveta Nedjelja po 35 eura, Kastav će za uskrsnicu isplatiti 50 eura svima, Samobor od 30 do 70 eura, Makarska će podijeliti po 40 eura svima s mirovinom do 465 eura, a Velika Gorica isplatit će ove godine uskrsnicu od 40 pa do 110 eura, koje će primiti umirovljenici koji imaju mirovinu do 132,72 eura, donosi RTL Danas.

Vjerojatno najveće uskrsnice dijeli Opatija, ako se uzme u obzir prosječna isplata. Naime, Opatija svake godine isplaćuje i uskrsnicu i božićnicu u godišnjem iznosu od ukupno 140 do 200 eura po umirovljeniku.

Izdvojeno


Reci što misliš!