ŽUPANIJA / OZALJ

POTICANJE GOSPODARSTVA

Ozaljski poduzetnici početnici oslobođeni plaćanja komunalne naknade, u planu za ovu godinu i otkup parcela za proširenje Poslovne zone Lug

Ozaljski poduzetnici početnici oslobođeni plaćanja komunalne naknade, u planu za ovu godinu i otkup parcela za proširenje Poslovne zone Lug
Grad Ozalj

Bili početnici ili ne, ozaljskim poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganju su i mjere potpore unutar programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva

U svrhu proširenja gospodarske djelatnosti u Poduzetničkoj zoni Lug i daljnjeg gospodarskog razvoja grada Ozlja, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća u veljači ove godine donesena je odluka o potpunom i djelomičnom oslobođenju od plaćanja komunalne naknade poduzetnicima početniciima. 

Sukladno odluci, fizičke i pravne osobe u prvoj godini rada oslobađaju se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade, u drugoj godini rada 50 posto iznosa komunalne naknade, u trećoj godini rada 25 posto iznosa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz to, bili početnici ili ne, ozaljskim poduzetnicima i obrtnicima na raspolaganju su i mjere potpore unutar programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Kako su izvijestili iz gradske uprave, financijska sredstava potrebna za financiranje mjera poticaja razvoja gospodarstva osigurana su u proračunu u iznosu od 21 tisuće eura. 

Na raspolaganju je šest mjera, i to za promidžbu poduzetništva i obrtništva, subvencije edukacija poduzetnika, potpore razvoju gospodarske aktivnosti, za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova, potpore novoosnovanim subjektima malog gospodarstva te potpora Udruženju obrtnika grada Ozlja. 

Najviši dozvoljeni ukupno isplaćeni iznos po korisniku iznosi 1.300 eura godišnje. Iznos se povećava do 1.800 eura po korisniku ukoliko se radi o novoosnovanom subjektu malog gospodarstva, dok je za Udruženje obrtnika ukupno planirano tisuću eura.

U ovogodišnjem proračunu predviđena su i sredstva za otkup zemljišta za proširenje zone Lug, najavila je gradonačelnica Lidija Bošnjak prilikom donošenja proračuna u prosincu prošle godine. To je i zakonska obveza koju Grad ima temeljem provedenog EU projekata koji je obuhvaćao izgradnju prometnice i željezničkog prijelaza, odnosno spajanje zone malog i srednjeg gospodarstva.  

Ujedno, u tijeku je i nastavak dijela rekonstrukcije prometnice koja počinje na križanju iste s cestom Ozalj – Trg (ŽC 3144), a završava na kraju postojećeg asfaltiranog dijela ulice, nedaleko od kolnog ulaza tvrtke Komunalno Ozalj.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor je potpisan s tvrtkom Arkada u rujnu prošle godine. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3,5 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi sredinom ove godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!