ŽUPANIJA / OZALJ

GDJE IMA VOLJE, IMA I NAČINA!

Grad Ozalj učinio značajan iskorak za svoje vatrogasce! Među prvima u Hrvatskoj potpisali sporazum s poslodavcima o izlascima operativaca na intervencije

Grad Ozalj učinio značajan iskorak za svoje vatrogasce! Među prvima u Hrvatskoj potpisali sporazum s poslodavcima o izlascima operativaca na intervencije
DVD Ozalj

Poslodavci ostvaruju pravo na povrat plaće koju su isplatili radnicima za sate provedene na intervenciji

Upravo ono za što se u vatrogastvu zalažu već neko vrijeme, zažvjelo je u gradu Ozlju. Naime, potpisnim sporazumom s poslodavcima omogućit će se ozaljskim dobrovoljnim vatrogascima izostanak s radnog mjesta kako bi sudjelovali na intervencijama te drugim operativnim aktivnostima.

Iz gradske uprave izvijestili su da je sporazum pripremljen na inicijativu Vatrogasne zajednice Grada Ozlja, u suradnji sa Karlovačkom županijom i Vatrogasnom zajednicom Karlovačke županije te su istim, Grad Ozalj i VZGO, prvi u Karlovačkoj županiji i pravno regulirali način uzbunjivanja, aktiviranja i izlaska na vatrogasne intervencije zaposlenih dobrovoljnih vatrogasaca za vrijeme radnog vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sukladno zaključenim sporazumima, poslodavci će omogućiti izlaske na vatrogasne intervencije ili ostale operativne aktivnosti na području grada Ozlja svojim radnicima - operativnim dobrovoljnim vatrogascima, ako njihova odsutnost neće ometati poslovne procese ili dovesti u opasnost imovinu poslodavca ili ugroziti živote i zdravlje ostalih radnika te ostvaruju pravo na povrat plaće koju su isplatili radnicima za sate provedene na intervenciji, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

Na ovome im je čestitao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.  

- Hvala dužnosnicima VZG Ozlja, gradonačelnici Lidiji Bošnjak i svim gospodarstvenicima koji su podržali našu inicijativu te istu proveli u djelo. I da to moram naglasiti i čestitati svim dionicima u ovom procesu jer su vjerojatno prvi u Hrvatskoj uspostavili ovakvu suradnju s poslodavcima te se nadam da će ostalim biti primjer i poticaj. 

Inače, za potrebe provođenja programskih zadataka u 2023. godini, Program javnih potreba u vatrogastvu grada Ozlja težak je 123.365 eura. Najveći udio proračunskih sredstava odnosi se na financiranje VZG Ozalj, i to iznos od 116.795 eura, od toga više od 90 tisuća eura bit će preusmjereno za kapitalna ulaganja. 

Vatrogasna zajednica grada Ozlja broji više od 700 članova koji pripadaju u 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Godišnje ih je više od sto operativaca.

Izdvojeno


Reci što misliš!