ŽUPANIJA / OZALJ

ULAGANJE

Bespovratna sredstva za dogradnju vrtića i obnovu zgrade suda u Ozlju: 420 tisuća eura osigurano iz NPOO i proračuna Karlovačke županije

Bespovratna sredstva za dogradnju vrtića i obnovu zgrade suda u Ozlju: 420 tisuća eura osigurano iz NPOO i proračuna Karlovačke županije

Ulaganjem u vrtić povećat će se dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada

Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Grad Ozalj osigurao je bespovratna sredstva za dogradnju Dječjeg vrtića "Zvončić", za što je odobren maksimalni iznos sredstava, ukupno 324.905,43 eura, izvijestili su iz gradske uprave. 

Pojašnjavaju kako će se ovim projektom riješiti problema nedostatka infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta vrtića, a time i povećati dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulaganje će rezultirati s dva nova dnevna boravka sa svim potrebnim sadržajima namijenjena za djecu vrtićkog uzrasta.

Uz dogradnju Dječjeg vrtića, na području grada Ozlja u obnovu će i zgrada javne namjene na adresi Cesta Zrinskih i Frankopana 15. 

Navedena građevina u vlasništvu Grada oštećena je u potresu, a obzirom da brojni građani svakodnevno koriste usluge službi koje djeluju u objektu, među kojima i izemljišno knjižni odjel Općinskog suda, održavanje funkcionalnosti zgrade od važnosti je za širu zajednicu, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

- Oštećenja uzrokovana potresom nastala su na vanjskim dijelovima zgrade i pročelju. Cjelokupnom sanacijom fasade zgrade uklonit će se mogućnost da fasadni elementi padnu uslijed dotrajalosti ili uslijed atmosferskih utjecaja. Predviđene aktivnosti obnove odnose se na izvođenje potrebnih pripremnih, fasaderskih, limarskih, instalaterskih radova i ostalih potrebnih radova odnosno radova kojima se zgrada dovodi u stanje potpune građevinske uporabljivosti, dodaju iz Grada Ozlja. 

Sukladno odluci o dodjeli financijskih sredstava županice Karlovačke županije, Grad Ozalj ostvario je pravo na dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta najviše do ukupnog iznosa od 95.059 eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!