ŽUPANIJA / OZALJ

MEĐU RIJETKIMA

Iako nemaju uvjete, ravnateljica ozaljske škole najavila prijavu za program cjelodnevne škole - za razliku od karlovačkih škola, podrška školskog odbora neće izostati

Iako nemaju uvjete, ravnateljica ozaljske škole najavila prijavu za program cjelodnevne škole - za razliku od karlovačkih škola, podrška školskog odbora neće izostati
KAportal/PIXSELL

Karlovačka županija, kao osnivač Osnovne škole Slava Raškaj, izdala joj je prethodnu suglasnost, budući da se na javni poziv mogu prijaviti i škole koje će naknadno steći sve potrebne uvjete

Za eksperimentalni program "Osnovna škola kao cjelodnevna škola - uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja", baš se na terenu i nije pokazao veliki interes te je javni poziv produžen i otvoren do 5. svibnja 2023.  

Ponovimo kako su već iz projekta ispale dvije jedine škole u gradu Karlovcu, nakon što su školski odbori odbili da njihove škole uđu u taj program. Radi se o OŠ Banija i OŠ Rečica i one su dobile suglasnost Grada jer imaju uvjete. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, prema uvjetima javnog poziva, za prijavu škole moraju dostaviti suglasnost Školskog odbora i osnivača. Grad Karlovac je bezrezervno podržao prijavu, ujedno i iskazao žaljenje što niti jedna od ove dvije škole za sad ne želi sudjelovati u ovom programu i biti, kako ističu, uz bok ostalim školama u zemlji koje će iskušati program cjelodnevne škole u praksi, te svojim iskustvima doprinijeti njegovu unapređenju i poboljšanju.

Karlovačka županija je kao osnivač osnovnih škola na svom području, izdala prethodne suglasnosti za tri škole koje imaju namjeru i potrebne uvjete za prijavu na javni poziv, a to su OŠ Draganići, OŠ Josipdol i OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice. 

Tu se spominje i ozaljska škola. No, prema riječima ravnateljice Gordane Basar, Osnovna škola Slava Raškaj je poluprihvatljiv prijavitelj iz razloga što je škola još uvijek u dvije smjene, kuhinju bi trebalo modernizirati i urediti, blagavaonica je u holu škole i ima niz drugih nedostataka. 

- Ja kao ravnateljica škole i s izvrsnim školskim odborom koje imam, razmišljamo proaktivno, da se prijavimo pa da što prije dobijemo uvjete koji nam nedostaju jer nakon četiri godine cijela Hrvatska kreće u cjelodnevnu školu. A imati uvjete u ovom dijelu koji se mogu napraviti što prije, mislim da je to izvrsno. Iako škola Slava Raškaj Ozalj uvjete nema, pokušat ćemo se prijaviti na javni poziv pa ćemo dalje vidjeti što i kako će s nama postupati naše Ministarstvo, poručila je ravnateljica Gordana Basar na zadnjoj sjednici ozaljskog Gradskog vijeća. 

Karlovačka županija, kao osnivač Osnovne škole Slava Raškaj, izdala joj je prethodnu suglasnost, budući da se na javni poziv mogu prijaviti i škole koje će naknadno steći sve potrebne uvjete.

Što će biti s produženim boravak i troškovima Grada ukoliko program zaživi, zanimalo je predsjednika Gradskog Vijeća Stjepana Basara. Ravnateljica je pojasnila kako troškovi ostaju i dalje bila škola dio eksperimentalnog projekta cjelodnevne nastave ili ne jer učitelji produženog boravka i dalje ostaju zaposleni.

Izdvojeno


Reci što misliš!