ŽUPANIJA / OZALJ

ZA SVAKU POHVALU

Školski projekt PŠ Mali Erjavec "Čuvam etno, stvaram poduzetno" dobio potporu Ministarstva, u planu otvaranje Etno kutka u matičnoj školi

Školski projekt PŠ Mali Erjavec

Zanimljivu izvannastavnu aktivnost imaju učenici iz Područne škole Mali Erjavec. Radi se, naime, o Etno skupini koja djeluje u sklopu Učeničke zadruge “Kotačac” OŠ “Slava Raškaj” Ozalj. Sada nam javljaju i dobru vijest, a to je da su prošli na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja s projektom “Čuvam etno, stvaram poduzetno!”.

Vrijednost projekta je 1.327,22 eura, odnosno deset tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U sklopu projekta izrađeni su zidni satovi s vezom na platnu i jalbom. Ovi suveniri izloženi su u Zavičajnom muzeju Ozalj, u sklopu 8. međunarodne izložbe čipke. Ostvarena je suradnja s OŠ Mahično, u kojoj su članovi Etno skupine učenike drugog razreda OŠ Mahično upoznali s osnovama veza na platnu. Osim toga, u tijeku je opremanje Etno kutka u OŠ “Slava Raškaj” Ozalj, čije se otvorenje planira u lipnju. U Etno kutku će biti izloženi reprezentativni primjerci učeničkih radova s vezom na platnu i jalbom, koji najbolje predstavljaju ozaljsku kulturnu baštinu, kaže nam voditeljice Etno skupine, učiteljica Nada Peretić.

U projektu “Čuvam etno, stvaram poduzetno!” sudjeluje 40 učenika u dobi od 8 do 14 godina. To su članovi izvannastavnih aktivnosti Etno skupina i Male čipkarice te učenici drugog razreda OŠ Mahično.

- Projektnim aktivnostima želimo razviti poduzetnički duh učenika te svijest o ulozi škole kao važnom dioniku očuvanja i prezentiranja kulturne baštine zavičaja dodala je.

Ona je voditeljica pripreme i provedbe projekta je Nada Peretić, a u projekt su uključene učiteljice Jasminka Trpčić, Melita Mataković-Rožić, Blaženka Pavlović-Mlačak i Jasmina Štefan te ravnateljica škole Gordana Basar. Suradnici u projektu su KUD "Ključ" Trg, Zavičajni muzej Ozalj i OŠ Mahično.

Izdvojeno


Reci što misliš!