ŽUPANIJA / OZALJ

VISIT VIVODINA

Najavljen vivodinski Wine&Walk u svibnju: Pripremite se na istraživanje puteva koji vode do čak osam vinarija

Najavljen vivodinski Wine&Walk u svibnju: Pripremite se na istraživanje puteva koji vode do čak osam vinarija

Organizirana su tri termina tijekom svibnja 2023. godine, prva je na redu već ove subote, zatim 13. i 20. svibnja

Udruga vinara, vinogradara i voćara Ozalj poziva i ove godine u promotivnu šetnju vivodinskim krajem uz neizostavan posjet vinskim podrumima - savršen program za otići iz grada, napuniti baterije, udahnuti svježeg zraka, protegnuti noge, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti.

Organizirana su tri termina tijekom svibnja 2023. godine, prva je na redu već ove subote, zatim 13. i 20. svibnja, a iz Turističke zajednice područja Kupa najavljuju nezaboravnu poslasticu za vaše nepce, ali i prava avantura za noge - staza je duga oko 9-10 km. Pripremite se na istraživanje puteva koji vode do čak osam vinarija. Uputit će vas u vinarije Frlan, Viktorovski, Mirko Vrbanek, Ferko, Guštin, Lešćanec, Darko Vrbanek i Josip Vrbanek. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Raduje nas veliko zanimanje i pozivamo sve ljubitelje boravka u prirodi na novo druženje u Vivodinu, posjetit ćemo osam vinarija, u ugodnoj šetnji. Na svakom od stajališta gostima će se predstaviti domaćin, te će moći kušati najbolja vivodinska vina. Vivodina je primjer kvalitetnog razvijanja ruralnog turizma, sve veći broj smještajnih kapaciteta, nagrade, kreativne radionice, sve bolja kvaliteta vina i novi projekti, rekao je Toni Šarić, direktor Turističke zajednice područja Kupa

Zanimljivo je da ova ruta prolazi parkom prirode Žumberak – Samoborsko gorje, kroz vinograde sve do rijeke Kupe, bisera Turističke zajednice područja Kupa. Također je i dio dionice po kojoj se pred samo nekoliko dana vozio WRC Croatia Rally.

Već vas čeka i čaša koju nosite cijeli dan sa sobom, a vinari će se pobrinuti da ona ne bude prazna. Osim promotivne čaše, pripremljeno je još puno toga što će ostati jedinstvena uspomena na vikend u Vivodini.

- Ponosni smo da su u samo nekoliko dana od objave rezervirana sva mjesta za prva dva termina. Bilo bi šteta da ne pružimo još jednu mogućnost svim zainteresiranim vinoljupcima da se zabave i prošeću našim krajem, pa smo dodali još jedan datum i to subotu 20. svibnja. Ako već niste, još se stignete prijaviti online i doći u naš kraj, poziva predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara Ozalj, Lovro Guštin. 

Kotizacije za Vivodinski Wine&Walk moguće je osigurati online putem na stranici www.utrka.com. Ukoliko dolazite autocestom iz smjera Zagreba ili Rijeke, najjednostavniji put je izlazak s autoceste u Karlovcu te pratiti smjer Ozlja - glavna cesta vodi uz rijeku Kupu, prema Vivodini. 

Informacije o smještaju i turističkoj ponudi kraja pronađite na društvenim mrežama Visit Kupa te mrežnoj stranici www.kupa.hr 

Izdvojeno


Reci što misliš!