ŽUPANIJA / OZALJ

ODLUČIO ŠKOLSKI ODBOR

Protiv programa "cjelodnevne škole" i roditelji OŠ Slava Raškaj Ozalj: Ne želimo da netko drugi u naše ime donosi odluke o budućnosti naše djece

Protiv programa

Isto tako tražimo da naša škola ima uvjete koje imaju i druge škole a ne da se dodvoravamo nekom kako bi našoj djeci stvorio uvjete koje druga djeca već imaju, kažu u Vijeću roditelja.

Nisu baš mali problemi s eksperimentalnim programom "Cjelodnevne škole", posebno jer su školski odbori nekih škola koje su dobili suglasnost osnivača, Grada Karlovca i Karlovačke županije odbili ulazak u ovaj program. Nakon što su se protiv ulaska pobunili roditelji djece učenika OŠ Draganići, sad su na ovu okolnost reagirali i roditelji učenika OŠ Slava Raškaj Ozalj. 

Dobili smo dopis Vijeća roditelja OŠ Slava Raškaj Ozalj koji je potpisala predsjednica Ivana Tomak-Marković, a u kojem se navode okolnosti zbog kojih, smatraju u Vijeću roditelja, ova škola isto ne bi smjela ući u program "cjelodnevne škole".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihov dopis prenosimo u cijelosti...

Obraćamo se s namjerom da kao roditelji djece koja bi trebala učestvovati u eksperimentu „cjelodnevne škole“ kažemo i svoje mišljenje. 

Zakon o odgoju i obrazovanju kaže da bez suglasnosti roditelja nije moguće raditi nikakve promjene, eksperimente niti organizaciju koja se tiče djece u školi. Zato i potpisujemo suglasnosti za sve i svašta. Neke aktivnosti su obvezni dio školskog programa pa svejedno moramo dati svoju suglasnost. 

Međutim, u vezi potpune promjene u radu škole, satnice, organizacije i predmeta ne moramo biti ni upoznati već samo onoliko koliko smo čuli ili pročitali u medijima. Sada odjednom to sve može samo Školski odbor. Ravnateljica nije smatrala važnim da se održi Vijeće roditelja i uzme u obzir mišljenje roditelja. Prije sastanka Školskog odbora skoro svi roditelji su se izjasnili da su protiv tog eksperimenta kao i učitelji predmetne i razredne nastave i zaposleni također. Unatoč tome odlukom Školskog odbora OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj je prijavljena na natječaj za eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola….“ Iako nemamo uvjete za to. 

Želimo da javnost, resorno ministarstvo i svi ostali to znaju. Ne želimo da u ime nas netko drugi donosi odluke o školovanju i budućnosti naše djece. Isto tako tražimo da naša škola ima uvjete koje imaju i druge škole a ne da se dodvoravamo nekom kako bi našoj djeci stvorio uvjete koje druga djeca već imaju.

Mišljenja smo da samo dobrom suradnjom i međusobnom komunikacijom možemo svi napredovati i pripremiti našu djecu za budućnost. Bez toga nema nikakvog napretka, stoji u dopisu.

Izdvojeno


Reci što misliš!