Nakon 47 dana potrage: U vruću fotelju ministra branitelja sjeda Tomo Medved, rodom iz Cetingrada

foto: www.hrt.hr

Kad već nije Karlovac, ministra bi mogla dobiti Karlovačka županija: Tomo Medved rođen je u Cetingradu.

U vruću fotelju ministra branitelja, dignu li ruku saborski zastupnici, trebao bi zasjesti ovaj predsjednik Udruge veterana Tigrova, sudionik Domovinskog rata s 2055 dana provedenih u borbenom sektoru.

U postrojbu Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje dragovoljno se prijavio u studenom 1990., iduće godine postaje zapovjednik voda u 2. bojni 1. gardijske brigade, a onda i zapovjednika satnije.

Nakon Domovinskog rata nastavlja vojnu karijeru, obnaša visoke dužnosti u sastavu Oružanih snaga, a u srpnju 2006. preuzima dužnost savjetnika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga za kopnenu vojsku.

Prvostupnik je ekonomije, školovani časnik sa završenom Zapovjedno-stožernom školom Blago Zadro i Ratnom školom ban Josip Jelačić. U čin brigadnog generala promaknut je 2009. godine, a odlikovan je nizom državnih odličja. Član je HDZ-a.

U obraćanju medijima nakon što ga je premijer predstavio kao ministra, Medved je najavio da će jedan od prvih poteza biti prijedlog jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

– Jedno od osnovnih pitanja je poslati poruku hrvatskim braniteljima, poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva u ratu nisu zaboravljeni i da će Ministarstvo biti dostupno, da će imati sugovornika, a kroz organizaciju rada moći će sudjelovati u kreiranju politike i vođenja tog ministarstva, rekao je budući ministar.

KAportal.hr

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/95173/tomislav-medved-je-novi-ministar-branitelja/?autoplay=false&src=kaportal_hr

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/95179/medved-jedan-od-prvih-koraka-ce-biti-prijedlog-jedinstvenog-zakona-o-braniteljima-i-clanovima-njihovih-obitelji/?autoplay=false&src=kaportal_hr

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/95219/nakon-47-dana-potrage-i-desetak-kandidata-premijer-izabrao-tomislava-medveda-za-novog-ministra-branitelja/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest