Biramo NAJkupalište 2016. uz Karlovačko – Korana, gradsko kupalište u Slunju

Čista kao rosa, zelena kao proljeće

Vozači su na njemu skoncentrirani na put, što je u redu jer tamo valja biti oprezan. Putnici zato redovito glavama naginju desno prema Rastokama. Neka i njih, imaju za vidjeti Slunjčicu kako se rastače sedrom. A sljedeći puta neka okrenu glavu lijevo, prema Korani koja putuje tiše, umiriše je koji sat ranije plitvički slapovi. Čista kao rosa i zelena kao proljeće, čini se kao da ovu oazu Slunjani ljeti čuvaju samo za sebe, skrećući namjerno gužve prema popularnim i izreklamiranim Rastokama.

Cijene što im je priroda dala, vidi se da je čuvaju, ali su je, čisto ljudski, još malo prilagodili vlastitom hedonizmu.

Karlovačko po 13 kuna

S vrućeg asfalta dolazite na plato na kojem je kafić na plaži. Toči se karlovačko, 13 kuna za litru je prihvatljiva cijena, ima popularnih sokova, može se popiti kava, a upravo su uveli i burgere. Odmah ispod je česma s pravom izvorskom vodom. Može se sunčati na betonskom platou u nastavku kafića, ali preporučamo travnatu površinu na samoj obali.

Na mjestima je hladi drveće ili suncobrani. Prilaz vodi na obje obale je odličan, širokim stepeništem. Nedaleko je skakaonica, i to vrlo popularna. Na obje obale nećete pronaći nijedan komad smeća.

Svakako zasluga za to ide ekosvjesnim Slunjanima, ali i komunalnim službama koje su kupalište pokrile punktovima za odlaganje otpada, a u kante se otpad odmah razvrstava za recikliranje. Imaju kabine za presvlačenje, teren za odbojku na pijesku, imaju čak i pontonski mostić koji im spaja obale.

Nizvodno od njega prostor za sebe imaju čak i njihovi ljubimci, mogu se, dakle, kao malo tko, Slunjani pohvaliti da imaju čak i plažu za pse. Oni sitničavi će primjetiti, recimo, da nemaju tuševe. No, treba li se doista tuširati nakon izlaska iz rijeke koja u sebi vjerojatno ima manje bakterija nego voda iz slavine.

Dakle, dođite na Rastoke i poželjet ćete se okupati u Korani. Okupajte se u Korani i poželjet ćete ostati u Slunju.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 4,0 – Uređenost kupališta 4,0 – Popratni sadržaji 4,0 – Čistoća vode 4,5 – Ugostiteljska ponuda 3,5

UKUPNO: 20,0

KAportal.hr

Povezani sadržaj
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest