SKRB O POTREBITIMA

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj vrlo je aktivno – 26 djelatnika brine o 170 korisnika, posjetila ga i županica

Županica je istaknula vrijedan rad ovog Društva i njegove ravnateljice Mirjane Puškarić što se vidi kroz brojne aktivnosti, projekte i akcije u koje je Crveni križ Slunja uključen.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin u pratnji gradonačelnika Slunja Jure Katića, posjetila je jučer Gradsko društvo Crvenog križa Slunja, njihov rekreativni kutak. 

Ondje je, u krugu svojih djelatnica, ravnateljica Društva Mirjana Puškarić upoznala goste s radom i projektima ove vrijedne udruge. Gradsko društvo Crvenog križa Slunj danas broji 26 zaposlenica koje brinu o 170 korisnika različitih oblika usluga i pomoći koje Društvo provodi. Društvo djeluje na području grada Slunja te općina Rakovica i Cetingrad, na ukupno 130 naseljenih mjesta. U svojim svakodnevnim aktivnostima provode programe Pomoć u kući i Zaželi – oživi žene u zajednici, zajedno s Centrom za socijalnu skrb Slunj, projekt “Rekreativni kutak za starije osobe – dodajmo život godinama”, projekt Mobilnosti, a djeluju i kroz službu traženja kao i kroz prikupljanje donacija i distribuciju pomoći. Aktivan im je i Interventni tim za izvanredne situacije. Društvo je posebno ponosno na brojne uspješno provedene tečajeve prve pomoći i organizaciju i provedbu dobrovoljnog darivanja krvi s ukupno 475 darivatelja na svom području. Također je dobro razvijen volonterizam, pa je tako  2019. godine Društvo okupilo čak 93 volontera. 

Županica je istaknula vrijedan rad ovog Društva i njegove ravnateljice Mirjane Puškarić što se vidi kroz brojne aktivnosti, projekte i akcije u koje je Crveni križ Slunja uključen. Zbog specifičnosti ovog prostora i dosta staračkih domaćinstava njihov je značaj još veći, a raduje činjenica da imaju i velik broj mlađih članova, što dovoljno govori o aktivnosti vodstva.

Nakon obilaska prostrora rekreativnog kutka GD Crvenog križa Slunj i razgovora s korisnicima i djelatnicima, županica i gradonačelnik obišli su i prostor Centra za socijalnu skrb u Slunju, koje zajedno s Crvenim križom provodi nekoliko akcija pomoći potrebitim. Ravnateljica Centra Predraga Stipić provela je goste kroz prostor i upoznala ih s aktivnostima i radom ove ustanove.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest