ŽUPANIJA / SLUNJ

Hrvatske uopće nema na ovoj listi, ali Slunj je među 10 najgostoljubivijih gradova na planeti - tako kažu turisti s Bookinga

Hrvatske uopće nema na ovoj listi, ali Slunj je među 10
najgostoljubivijih gradova na planeti - tako kažu turisti s
Bookinga

Planirate putovanje, a jedan od važnih segmenata pri odabiru vam je i gostoljubivost domaćina, vjerojatno će vas zanimati rezultati velikog istraživanja koje je Booking.com proveo u okviru svoje godišnje nagrade Guest Review Awards o najgostoljubivijim sredinama na svijetu. Tako za sljedeće putovanje nećete pogriješiti ako odaberete turski Goreme, tajvanski Eluanbi, kanadski gradić Niagara on the Lake, novozelandski Lake Tekapo, australski Bendigo, američki Newport, japansku Nozawa Onsen, brazilski Fernando de Noronha ili argentinski El Chalten.

No, da biste proveli odmor u jednom od najgostoljubivijih mjesta na planeti, barem prema prosudbi turista i globetrottera koji koriste stranicu Booking.com, ne morate tako daleko. Među 10 najgostoljubivijih destinacija na svijetu, naime, nalazi se i naš Slunj! Ova lijepa vijest mogla bi u sljedećoj godini dovesti i do pravog malog turističkog booma u ovom gradiću, jer čak 73% korisnika Bookinga ističe da su im prijateljski nastrojeni i zanimljivi lokalci među glavnim kriterijima pri odabiru destinacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na jednoj drugoj razini uspjeh Slunja je tim značajniji, jer se našao na ovoj prestižnoj ljestvici unatoč činjenici da Hrvatske nema na listi najgostoljubivijih zemalja svijeta. Na listi zemalja koje turisti smatraju najgostoljubivijima su Austrija, Češka, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunjska, Mađarska, Irska, Srbija i Grčka.

Objavljena je i ljestvica najgostoljubivijih 10 mjesta u Hrvatskoj, a zanimljivo je da dominiraju upravo mala mjesta, i to na ličko-kordunaškom području. Naime, čak pet destinacija su iz tog kraja - uz Slunj tu je i još jedan predstavnik Karlovačke županije, općina Rakovica, a uz njih i Plitvička jezera, Korenica i Otočac. Tu su još Zagreb, Osijek te, što je za hrvatski turizam poprilično porazno, samo dvije morske destinacije - Split i Rovinj.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!