ŽUPANIJA / SLUNJ

Grad Slunj izjednačio cijenu komunalnog doprinosa u selu i gradu - bivši vijećnik ogorčen: Zabijanje još jednog čavla u lijes običnog čovjeka

Grad Slunj izjednačio cijenu komunalnog doprinosa u selu i gradu -
bivši vijećnik ogorčen: Zabijanje još jednog čavla u lijes običnog
čovjeka
Gradska uprava u Slunju

- Zaposlenici Grada Slunja, gradonačelnik i gradski vijećnici poslušnici zajedno su sudjelovali u zabijanju još jednog čavla u lijes običnog čovjeka koji pokušava (pre)živjeti u ovom gradiću, kaže nam Ivica Barić iz Slunja. Barić je bivši vijećnik koji je za KAportal u par rečenica opisao što za njega kao građanina Slunja donosi odluka donešena prije tri dana na 19. sjednici Gradskog vijeća.

Radi se, naime, o povećanju cijene komunalnog doprinosa i mijenjanju zona komunalnog doprinosa, po njemu na vrlo nejasan način i totako da su okolna sela oko Slunja upala u istu zonu kao i centar grada Slunja iako nemaju kanalizaciju, organiziran gradski prijevoz i slične blagodati života u urbanoj sredini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U proteklom mandatu Gradskog vijeća Slunja komunalni doprinos je smanjen prvenstveno zbog postupka legalizacije objekata, koja je još uvijek u tijeku. Međutim, bez obzira na to gradonačelnik vraća komunalni doprinos na stare vrijednosti, kaže Barić i to bez ikakvih olakšica za npr. postupak legalizacije, za kupnju prvu nekretnine mladim obiteljima. Te mjere bi, smatra, svakako doprinjele da se barem koja mlada obitelj zadrži na ovom području, dok ih se ovako samo tjera.

- Kao bivši nezavisni vijećnik jako sam razočaran ovakvom odlukom, a na kraju krajeva ista odluka osobno utječe i na mene. Umjesto da u postupku legalizacije platim tisuću kuna za objekt, sad ću morati platiti 11 tisuća kuna. Vrlo poticajno, sarkastičan je ovaj Slunjanin.

KAportal.hr


Reci što misliš!