ŽUPANIJA / SLUNJ

Vojna vježba "Immediate Response 19": Slunj pod opsadom - stigli vojnici iz svih republika bivše države, osim jedne

Vojna vježba

  U sklopu međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19, danas je tijekom dana u Republiku Hrvatsku stiglo 286 pripadnika oružanih snaga Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Slovenije, javili su iz MORH-a.

Tako je preko graničnog prijelaza Karasović stiglo šest motornih vozila i 22 pripadnika vojske Crne Gore, a preko graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo stiglo je 99 pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa 17 motornih vozila HMMWV i tri teretna vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vojska Sjeverne Makedonije, ukupno 30 pripadnika s 12 motornih vozila u Republiku Hrvatsku stiglo je preko graničnog prijelaza Bajakovo, a preko graničnog prijelaza Macelj stiglo je 135 pripadnika i 36 motornih vozila iz sastava Slovenske vojske.

Riječ je o snagama koje su stigle na vojni poligon „E. Kvaternik“ kod Slunja, gdje će sudjelovati u međunarodnoj vojnoj vježbi Imediate Response 19, u sastavu multinacionalne bojne, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Hrvatske, Mađarske, Albanije, SAD-a, Poljske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Litve i Njemačke.

Hrvatskim oružanim snagama dodijeljeno je zapovjedništvo multinacionalne bojne, što uključuje zapovjednika bojne i vodeća stožerna mjesta. Jedan od osnovnih ciljeva vježbe je uvježbavanje vojne mobilnosti, odnosno mobilnosti multinacionalnih snaga.

Vježba se provodi od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. na teritoriju Hrvatske i to na vojnom poligonu "E. Kvaternik" Slunj, u vojarni "Josip Jović" u Udbini, te na području Slovenije i Mađarske. Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu (USEUCOM) s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica A-5 inicijative.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!