ŽUPANIJA / SLUNJ

Na mjestu drvenog mosta koji je odnijela rijeka Korana niknuo novi - pet milijuna kuna vrijedan most otvorio ministar Oleg Butković

Na mjestu drvenog mosta koji je odnijela rijeka Korana niknuo novi
- pet milijuna kuna vrijedan most otvorio ministar Oleg Butković

Gotovo šest i pol milijuna kuna vrijednost je novog betonskog mosta koji je niknuo u Veljunu preko rijeke Korane. Most koji za stanovnike okolnih sela znači život izgrađen nedaleko mjesta gdje je bio stari drveni most koji je u rujnu 2014. godine odnijela nabujala Korana.

Danas je most svečano pušten u promet a to je učinio ministrr pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno sa županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Slunja Jurom Katićem. U Veljun je danas pristigao i Milorad Pupovac kao i brojni drugi gosti, među njima i predstavnici Konzulata Republike Srbije u Rijeci, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radove su odradili Geotehnika d.o.o Selce i Ceste Karlovac d.d., a naručitelj su bile  Hrvatske ceste d.o.o. Treba napomenuti da je glavni projektant i ovog mosta u Karlovačkoj županiji karlovačka tvrtka Arhing d.o.o. Podsjetimo, Karlovčani iz Arhinga bili su i glavni projektanti mosta koji spaja obale rijeke Kupe između Banske Selnice i Pokupske Blatnice.

- Uređenje pristupne ceste od D-1 u Veljunu izveli su ŽUC Karlovac, kao naručitelj i Ceste Karlovac, kao izvođač radova. Ukupna vrijednost ovih radova bila je preko 1,2 milijuna kuna, rečeno je na otvorenju.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!