ŽUPANIJA / SLUNJ

Slunjski Crveni križ projektom Zaželi – Oživi žene u zajednici zaposlio 9 žena koje brinu o 88 starih i nemoćnih osoba

Slunjski Crveni križ projektom Zaželi – Oživi žene u zajednici
zaposlio 9 žena koje brinu o 88 starih i nemoćnih osoba

Zaželi – Oživi žene u zajednici, projekt slunjskog Crvenog križa zaposlio je devet žena koje brinu o 88 starih i nemoćnih osoba.

Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna financiran je iz EU fondova, a Gradsko društvo Crvenog križa provodit će ga do 1. rujna 2021. Cilj je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama ciljanih skupina i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Krajnjim korisnicima se kroz projekt Oživi žene u zajednici pruža pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, briga o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Iako je projektom predviđen obilazak 36 korisnika, odnosno 4 korisnika po gerontodomaćici, u projekt je uključeno 88 korisnika na području Grada Slunja, Općine Cetingrad i Općine Rakovica. Korisnici projekta su većinom samci dok tek nekolicina živi u dvočlanom kućanstvu. Zbog specifičnog, udaljenog područja u kojem se projekt odvija i prometne nepovezanosti,  korisnicima je neophodna pomoć zaposlenih gerontodomaćica koje ih svakodnevno obilaze, dostavljaju namirnice i lijekove, pripremaju obroke te razgovorom i druženjem uljepšavaju njihove dosad usamljene dane. Projektom su osigurana sredstva za nabavu higijenskih potrepština za krajnje korisnike te je dosad podijeljeno 108 paketa higijenskih potrepština koji su od velikog značaja za korisnike, kazala je ravnateljica GD Crvenog križa Slunj Mirjana Puškarić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!