ŽUPANIJA / SLUNJ

Odobreno gotovo 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje razvojnih projekata na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina u Karlovačkoj županiji

Odobreno gotovo 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje razvojnih
projekata na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina
u Karlovačkoj županiji

Vlada Republike Hrvatske u kolovozu 2019. godine donijela je odluku o provedbi program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Riječ je o programu koji pruža pomoć u razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive pripadnici nacionalnih manjina, a koja su socijalno, demografski i ekonomski oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti.

Program prije svega podupire razvojne prioritete lokalne razine s naglaskom na dostupnost komunalne, socijalne, gospodarske i javne infrastrukture. Korisnici ovog projekta mogu biti isključivo jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja te s udjelom višim od 5% pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema rezultatima natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pozitivnu ocjenu u prošloj godini dobilo je i osam projekata lokalnih jedinica u Karlovačkoj županiji.

Među njima je i projekt grada Slunja, koji će odobrenim sredstvima u iznosu od 250.000 kuna pospješiti dostupnost fizikalne terapije u svom Domu zdravlja. Isti iznos dodijeljen je i općinama Krnjak i Plaški za obnovu gospodarskih objekata, odnosno za nastavak sanacije nerazvrstanih cesta u naseljima Janja Gora, Latin i Međeđak.

Općine Vojnić i Josipdol mogu računati na sredstva u iznosu od 200.000 kuna za uređenje povijesno kulturnog parka i za izgradnju vodoopskrbnog sustava Trojvrh, dok za modernizaciju kolnika nerazvrstane ceste u naseljima Maljevac, Buhača i Ruševica u općini Cetingrad dolazi 150 000 kuna. Minimalna sredstva u iznos od 100 000 kuna bit će isplaćena općinama Saborsko i Lasinja, i to za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Potoplje i uređenje okoliša, dječjeg igrališta, nabave namještaja i opreme za dječji vrtić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!