ŽUPANIJA / SLUNJ

Grad Slunj odlučio urediti zapušteni gradski trg - u tijeku izrada studije, pozivaju građane da dostave prijedloge namjene

Grad Slunj odlučio urediti zapušteni gradski trg - u tijeku izrada
studije, pozivaju građane da dostave prijedloge namjene
Zapušteni trg trebao bi dobiti novi izgleda ali i namjenu

Grad Slunj odlučio je konačno urediti Trg Zrinskih i Frankopana u centru grada, pa je za tu svrhu uputio javni poziv za dostavljanje prijedloga revitalizacije. U tijeku je, navode iz slunjske gradske uprave, izrada urbanističko - arhitektonske studije Trga Zrinskih i Frankopana koja ima za cilj istražiti i predložiti kako će se urediti trg, odnosno njegova kolno - pješačka i urbana oprema i to u tri scenarija. Svakodnevno, kad je tržni dan i za vrijeme održavanja gradskih manifestacija.

- U planu je uređenje otvorene tržnice s pripadajućim mobilijarom ali i izgradnja zatvorene tržnice na mjestu bivše zgrade zatvora, navodi seu u javnom pozivu. Također, tu je i rekonstrukcija zgrade na kućnom broju 19. - tzv. Petkovićeva kuća i nove zgrade na istoj katastarskoj čestici, kao i izgradnja zgrade na kućnom broju 108.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pozivamo sve zainteresirane da dostave prijedlog sadržaja/namjene koji bi se u budućnosti mogao ili trebao dogoditi na Trgu Zrinskih i Frankopana a koji će s jedne strane zadovoljiti potrebe građana, a s druge strane doprinijeli revitalizaciji povijesno najstarijeg dijela Grada, izvijestili su iz gradske uprave. Svoje prijedloge, ideje, razmišljanja građani mogu dostaviti najkasnije do 10. prosinca 2019. godine ove godine na mail grada ili poštom na adresu gradske uprave.

KAportal.hr


Reci što misliš!