ŽUPANIJA / SLUNJ

Slunjani jedanput ustavnom tužbom već natjerali MORH da plaća naknadu za poligon, sad ponovo idu u pravnu bitku

Slunjani jedanput ustavnom tužbom već natjerali MORH da plaća
naknadu za poligon, sad ponovo idu u pravnu bitku
Vojni poligon kod Slunja

Slunjski gradonačelnik Jure Katić i dalje čeka odgovor od Vlade i Sabora na njegovo otvoreno pismo u kojem se ponovo požalio na zakonske odredbe koje će Slunju iz proračuna izbiti itekako potreban novac.

Podsjetimo, revoltirani Katić reagirao je na odredbu po kojoj MORH za vojne objekte ne treba plaćati komunalnu naknadu. Slunjani su ustavnom tužbom već jednom osporili ovakvu odluku i MORH je počeo plaćati komunalnu naknadu za vojni poligon Eugen Kvaternik. No Vlada nije odustala od namjere da 4,5 milijuna kuna godišnje ne ode ovoj jedinici lokalne samouprave, već je ponovo zakon progurala u saborsku proceduru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nama ne preostaje ništa nego da ponovo idemo s tužbom na Ustavni sud i tražimo da se ovaj zakon proglasi neustavnim, rekao je Katić.

Ljut je o što je prijedlog Zakona o komunalnom gospodarstvu kojim se regulira ovo, za Slunjane itekako bitno pitanje, prošao u drugo čitanje Hrvatskog sabora, a da nije dobio obavijest nakon prvog čitanja. Pomoć je obećala saborska zastupnica Marija Jelkovac, no pitanje je koliko može utjecati, a Katić se za pomoć obratio i županu Jeliću no njihova je sugestija da ipak treba pričekati što će se dogoditi u Saboru.

Bilo kako bilo, Slunj  ponovo gubi trećinu svojih proračunskih prihoda s obzirom da bi od MORH-a mjesečno trebali dobivati oko 360 tisuća kuna, na godišnjoj razini čak 4,5 milijuna kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!