ŽUPANIJA / SLUNJ

Bračni par iz Italije u Hrvatsku dolazi 30 godina - njihova noć u Rastokama bila 500-tisućita turistička ove godine u Karlovačkoj županiji

Bračni par iz Italije u Hrvatsku dolazi 30 godina - njihova noć u
Rastokama bila 500-tisućita turistička ove godine u Karlovačkoj
županiji
Pola milijuna noćenja u Karlovačkoj županiji zabilježemo u Rastokama

Karlovačka županija već je duži niz godina rekorder po broju turističkih dolazaka i noćenja, te kao takva simbol turističke destinacije koja kontinuirano doprinosi podizanju ugleda i konkurentnosti turističke ponude regije. Kako su se danas u Slunju pohvalili predstavnici Karlovačke županije, u ovaj je "turistički proizvod ugrađeno sve ono što je atraktivno, jedinstveno i prepoznatljivo".

Slunj, odnosno Rastoke, danas su dočekali i prigodno obilježil jubilarno polmilijunto noćenje u Karlovačkoj županiji.  "Pod rastočkim krovovima" zanoćio je bračni par iz Italije, Gastone Anastrelli sa suprugom Patriziom Crivellaro. Vijest da suoni upravo jubilarni posjetitelji ugodno ih je iznenadio, a od predstavnika Županije, Grada Slunja i Turističke zajedniced dobili su i prigodne poklone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

i dolaze u Hrvatsku i uglavnom su boravili u Istri. No ove godine odlučili su posjetiti i kontinent te su jučer boravili na Plitvicama, a sada na Rastokama i naravno oduševili se prirodnim ljepotama hrvatskog kontinenta.

- Hvala našim domaćinima na ugodnom gostoprimstvu i sjajnom iznenađenju. Sigurno ćemo se ponovo vratiti i svojim iskustvom u Italiji promovirati ljepote i ponudu ovog kraja, rekli su simpatični turisti iz Italije.

Iz Turističke zajednice Karlovačke županije podsjetili su da je Grad Slunj sa svojim jedinstvenim Rastokama i nizom sve popularnijih manifestacija, došao po broju noćenja na razini županije na 2. mjesto, odmah iza tradicionalno vodeće općine Rakovica koja rekorde obara zbog kampa i brojnih smještajnih kapaciteta koji se naslanjaju na Nacionalni park Plitvička jezera.

- Kolovoz smo dočekali s ukupno nešto manje od devet tisuća kreveta u svim smještajnim objektima (hoteli, kampovi i obiteljski smještaj ), pri čemu je najviše noćenja realizirano u objektima obiteljskog smještaja i u kampovima. U strukturi noćenja, gledano pet vodećih zemalja, na prvom mjestu su već niz godina gosti iz Njemačke, a slijede gosti iz Francuske, Italije, Nizozemske i Austrije.

Gledano prema noćenjima po gradovima i općinama u Karlovačkoj županiji na dan 28. kolovoz Rakovica je uvjerljivo prva sa 230 tisuća, Slunj dugi sa 110 tisuća, Karlovac tek treći sa 42 tisuće noćenja, a slijede Duga Resa (32 tisuće) i Ogulin (24 tisuće).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!