ŽUPANIJA / SLUNJ

U Slunju u pripremi više turističkih i infrastrukturnih projekata, župan Jelić najavio znatna ulaganja u ovo područje

U Slunju u pripremi više turističkih i infrastrukturnih projekata,
župan Jelić najavio znatna ulaganja u ovo područje
Slunj - foto ilustracija

Svoju turneju po gradovima Karlovačke županije u okviru kolegija, župan Damir Jelić danas je nastavio u Slunju gdje je s domaćinima, gradonačelnikom Jure Katićem i suradnicima raspravljao o projektima Karlovačke županije koji se odnose na područje Slunja.

Jelić je Katića upoznao s projektom Slovinjske deklaracije za koji Županija priprema opsežnu dokumentaciju, a što bi trebalo, tvrde u Uredu župana, rezultirati znatnim ulaganjem u ovo područje koje je pretrpilo velike štete i žrtve u Domovinskom ratu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodene tajne

Također se raspravljalo o projektima zbrinjavanja otpada i turističkim projektima vezanim za područje Slunja te projektima komunalne infrastrukture.

Po riječima gradonačelnik Katića, najznačajniji projekti Grada Slunja koji su pripremljeni i odobreni su "Vodene tajne", rekonstrukcija i opremanje dječjeg vrtića, rekonstrukcija gradskih prometnica, projekt Vatrogasnog centra te posebno uređenje Starog grada. Među najznačajnima su "Vodene tajne". Zanimljivo ime skriva uređenje turističke infrastrukture u Rastokama i Slunju, a cijeli je projekt usmjeren na turizam. Proteklih godina Slunj je sramežljivo počeo ulagati u uređenje gradskog kupališta na rijeci Korani, dok bi ono što slijedi Slunju trebalo donijeti infrastrukturu kakvu već ima Foginovo kupalište u Karlovcu, a kao takvo privlačiti još veći broj turista koji tijekom ljeta svakodnevno kroz Slunj prolaze u velikom broju.

Uređenje Starog grada

Uređenje Starog grada vrši se već duži niz godina, a cijeli je projekt na tragu županijskog projekta koji bi u konačnici trebao donijeti turističku valorizaciju većine dvoraca i utvrda na području Karlovačke županije.

Nakon održanog kolegija, sudionici su obišli školske ustanove, te Dom zdravlja Slunja gdje je u tijeku provedba projekta KaŽu zdravlje, a u planu je skoro uređenje prostora za fizikalnu terapiju. U Domu zdravlja o tom je projektu župana i njegove suradnike upoznala Ivanka Magdić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!